Žiri

Damir Duraki, Marketing Manager – Plazma, Bambi AD Požarevac

Damir ima iza sebe više od decenije iskustva u oblasti marketinga, komunikacija i strategije, sticanog kroz rad sa vodećim internacionalnim i regionalnim brendovima iz najrazličitijih industrija i FMCG kategorija.

Danas, kao Marketing manager vodi tim koji upravlja strateškim razvojem i egzekucijom aktivnosti na brendu Plazma, jednom od najvećih lovemark brendova u Srbiji i regionu. U kompaniji Bambi je od 2018. godine kada je na poziciji Senior brand manager-a bio zadužen za vođenje brend aktivnosti i razvoj strateških inovacija na čokoladnom delu Plazma portfolija (Plazma Kocka, Plazma Stiksi, Plazma Plus i Plazma XXL).

Prethodno, sticao je strateško i komunikacijsko iskustvo kao konsultant u vodećoj agenciji za integrisane komunikacije Executive Group, gde je kao Client service director vodio multifunkcionalne timove (ATL, PR, DG, Government Relations i Public Affairs, Event/BTL), sarađujući sa nekim od najvećih globalnih i domaćih kompanija i brendova (Coca Cola, Lidl, Erste Bank, Carlsberg, AmCham, Novartis, PMI, Dr Oetker, itd). Karijeru je započeo 2009. u agenciji Communis PR, vodeći klijente poput kompanija Henkel, Heineken, Knjaz Miloš, Rauch, Alpha Bank i druge.