Žiri

Prof. dr TAMARA VLASTELICA

Dr Tamara Vlastelica je profesor marketinga i komunikacija na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i gost predavač na brojnim međunarodnim programima i univerzitetima.

Već 20 godina radi kao konsultant iz oblasti korporativnih i marketinških komunikacija, za veliki broj multinacionalnih kompanija, međunarodnih organizacija i institucija javne uprave. Od 2015. godine je međunarodni ekspert za komunikacije Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO). Bila je Menadžer za korporativne poslove u kompaniji Coca-Cola Hellenic, Rukovodilac marketinga i komunikacija u kompaniji Deloitte, Savetnik za korporativne komunikacije kompanije MK Group i Victoria Group. Bila je predsedavajuća Radne grupe za izradu Nacionalne strategije društveno odgovornog poslovanja Globalnog Dogovora Ujedinjenih Nacija i član Upravnog odbora i stručnog žirija Društva Srbije za odnose s javnošću. Karijeru je započela radom za inostrane medijske kuće WDR/ARD, Spiegel, Televisione Swizzera – Italiana, Deutche Welle, The Guardian i dr.

Dobitnik je brojnih strukovnih nagrada iz oblasti komunikacija, a 2014. godine Srpska asocijacija menadžera je proglasila za Najboljeg mladog menadžera u Srbiji.

Doktorirala je na Univerzitetu u Beogradu, a stručno se usavršavala i na London Business School.

Autor je sedam knjiga iz oblasti komunikacija i velikog broja naučnih i stručnih radova.