vesti

CANNES LIONS POKRENUO YOUNG LIONS HEALTH AWARD ZA 2017. GODINU

Festival Lions Health je pokrenuo svoje 2017 Young Lions Health Award takmičenje u saradnji sa UNICEF-om i „la Caixa“ fondacijom.
Sada u svojoj trećoj godini, ovo takmičenje poziva mlade profesionalce iz sveta kreativnih komunikacija da predstave osnovnu ideju, pri čemu će njihov koncept uključivati event za lansiranje, digitalnu aktivaciju i video ideju, koji bi bio pokrenut na Svetski dan pneumonije, 12. novembra.

„Medicinski sektor brzo napreduje. Kreativnost može spasiti živote. To je razlog zašto moramo iskoristiti mlade talente iz industrije da dobijemo bitku protiv upale pluća – koja je najčešći  uzrok smrti kod dece u svetu kada su u pitanju bolesti. Zajedno sa našim partnerom ‘la Caixa‘ fondacijom, oduševljeni smo što ćemo ovo pitanje doneti na globalnu scenu Lions Health festivala, kako bi osigurali da svako dete preživi upalu pluća“, rekao je Gérard Bocquenet, direktor za privatna prikupljanja sredstava i partnerstva u UNICEF-u.

Prijave treba da se odnose na više kanala, da budu rangirane globalno ili lokalno, kako bi generisale javni angažman i podizanje svesti o borbi protiv upale pluća.
Govoreći na predstavljanju ovogodišnjeg takmičenja, Louise Benson, izvršni direktor festivala Lions Health, rekao je: „Uvek iznova vidimo kako kreativnost može napraviti razliku, i Lions Health utjelovljuje ovo verovanje. Ovo takmičenje se uzda u mlade marketare iz celog sveta da iskoriste svoju kreativnost u podizanju svesti i budu deo projekta koji će spasiti živote.“

Dobitnik nagrade Young Lions Health Award će biti pozvan da prisustvuje Lions Healh festivalu 17-18 juna u Kanu gde će takođe primiti svoju nagradu tokom službene svečanosti kojoj prisustvuje 1.000 stručnjaka iz komunikacijske industrije zdravstvenog sektora.
Komunikacijski i marketinški stručnjaci mlađi od 30 godina se pozivaju da dostave svoje koncepte za kampanje online na www.canneslions.com/lions_health/ a rok za prijave je 24. aprila.