vesti

“COCA-COLA DIZAJNSPIRACIJA” – KONKURS ZA PRIMENJENI DIZAJN

U želji da afirmiše mlade i talentovane umetnike, kompanija “Coca-Cola Srbija” otvorila je konkurs “Coca-Cola Dizajnspiracija” kojim poziva studente i diplomce fakulteta i visokoškolskih ustanova da osmisle jedinstveni dizajn elemenata za opremanje kafića.

U potrazi za originalnim predmetima inspirisanim “Coca-Colom”, koji će postati prestižni element enterijera nekih od najboljih kafića i restorana u zemlji radovi se mogu prijaviti u tri
kategorije:

  • Dizajn rasvete,
  • Dizajn nameštaja,
  • Dizajn dekorativnih elemenata.

Zainteresovani kandidati radove mogu priložiti u formi skice, nacrta, fotografije modela ili 3D modela i postaviti na sajtu www.dizajnspiracija.rs. Po jedan rad biće odabran u svakoj od tri kategorije i nagrađen:

  • Novčanom nagradom od 1000 evra,
  • Promocijom nagrađenih kandidata i njihovih radova na otvaranju festivala “Dev9t”.

O pobednicima konkursa odlučivaće žiri u čijem će se sastavu naći: Marko Basarovski –arhitekta, Nemanja Jehlička- kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić- grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Emilija Radojičić – vizuelna umetnica. Konkurs će biti otvoren u periodu od 18. aprila do 18. maja 2017. godine, a detaljnije informacije o samom konkursu i načinu prijavljivanja možete potražiti na www.dizajnspiracija.rs, a imena pobednika konkursa biće objavljena 25. maja 2017.