vesti

Čuvari Internet identiteta

BEOGRAD – U godini kada .RS domen slavi svoj 10. rođendan, Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS), Vas poziva na devetu godišnju konferenciju o Internetu u Srbiji –DIDS 2018, koja se održava 6. i 7. marta, u Hotelu „Metropol Palas“ u Beogradu.

Slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Čuvari internet identiteta“.

Prvi blok DIDS-a pod nazivom „Sajber ličnost“ posvećen je evropski, a i globalno, aktuelnoj temi GDPR – Opštoj uredbi o zaštiti podataka o ličnosti. Drugi blok nosi naziv „Digitalno nasleđe“ i bavi se digitalizacijom u kulturi i nauci. Treći blok, nazvan „Onlajn poslovanje“, predstaviće rezultate istraživanja „Indeks digitalne vitalnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji 2017“, koje je po prvi put urađeno u Srbiji.

Drugog dana konferencije DIDS 2018, biće održan Regionalni TLD forum, koji okuplja predstavnike registara nacionalnih internet domena iz regiona i posvećen je domenskim temama.

DIDS je kao i do sada besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Zauzmite svoje mesto registracijom na dids.rs ili dids.srb.

Samo za posetioce Konferencije, 6. marta se u večernjim časovima održava DIDS žurka u klubu “Informbiro” u ulici Uskočko sokače b.b.