vesti

DEBATA NA TEMU UMETNOSTI

U četvrtak 10. maja u 18h, u Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18), pozivamo sve punoletne građane da prisustvuju jedinstvenoj debati „Chivas 12 Chairs“ na temu umetnosti, u kojoj će učestvovati 6 stručnjaka i 6 ambicioznih studenata!

Mladi i perspektivni studenti umetničkih fakulteta, diskutovaće o najvažnijim temama ove profesije sa etabliranim stručnjacima iz različitih oblasti umetnosti. Oni su: Prof. Marko Lađušić, Fakultet primenjenih umetnosti, Mirjana Bobić Mojsilović, pisac, Goran Marković, reditelj, Ana Martinoli, vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Maja Lalić, osnivačica udruženja Mikser i Miloš Ilić, kreativni direktor.

Oni će podeliti svoje iskustvo sa studentima i pokušati da daju odgovore na mnoga intrigantna pitanja iz domena umetnosti.

Studenti se mogu  prijaviti za učće u debati putem sajta www.chivas12chairs.com do 7. maja 2018. godine do 23h, a svi zainteresovani građani koji žele da prisustvuju debati mogu se prijaviti slanjem mejla na pr@newmomentpr.com.

Moderator na debati biće Ivon Jafali.

„12 stolica” je aktivaciona platforma koju je pokrenuo Chivas, a koja ima za cilj da okupi stručnjake iz određene oblasti koji bi zajedno sa najperspektivnijim studentima diskutovali o najvažnijim temama iz njihove profesije. Platforma nosi naziv „Chivas 12 stolica“ jer u njoj, pored 6 stručnjaka, učestvuju i 6 najtalentovanijih studenata koji su izabrani na osnovu najzanimljivijeg pitanja koje su postavili iz oblasti umetnosti.

Nakon prve debate održane na temu marketinga, u drugoj debati diskutovalo se na temu medija, dok će treća koja nam predstoji, biti posvećena umetnosti.

Nakon debate, svi učesnici potpisaće manifest sa zaključcima koje su doneli, a koji će predstavljati temelj za dalji i bolji razvoj njihove profesije u Srbiji.