vesti

DIRECT MEDIJA OBELEŽAVA JUBILEJ: Dvadeset godina gradimo tržište advertajzinga

Najveći uspeh je u trajanju, a DIRECT MEDIA United Solutions ove godine obeležava 20 godina uspešnog trajanja. Na putu dugom dve decenije, veliki broj klijenata je od prvih dana, pa do dan danas uz Direct, ali i novi brendovi bi da upoznaju ovu agenciju zagledanu u budućnost. U Directu na to kažu: “Ključ je u poverenju, zalaganju i stalnom razvoju. Mi smo jedinstveni, i u regionu i globaIno posmatrano, jer sve ovo vreme, kao lokalna agencija, uspevamo da budemo najuspešniji”.

Pod sloganom „XX Years of knowing DIRECTion”, gde XX predstavlja simbol za kolaboraciju i decenijska partnerstva, Direct Medija je rodjendan obeležila najpre sa zaposlenima, seniorima i mladim snagama iz Srbije i regiona. Proslavom na Dunavskom keju, pored reke, internacionalne i lokalne, Direct je poslao poruku o domaćem sa globalnim kvalitetom, o proticanju vremena i trajanju, o iskustvu i vitalnosti.

“Za sve ove godine smo imali puno izazova i iskušenja, kalili smo se, ali smo iz svega izlazili jači. Istovremeno smo gradili ovo tržište. Mi, u stvari, imamo jako dobre temelje, jer smo odavno odlučili ne samo da pratimo trendove, već da ih postavljamo – takoreći smo uvek bili ispred vremena i celog tržišta. Ipak, najveći razlog zbog kojeg postojimo je trud i rad, snažan i veliki tim koji je stalno ulagao u svoje znanje”, izjavila je Marija Matić, Strategy & Clients Director u Direct Mediji.

Digitalno okruženje na dnevnom nivou menja svet advertajzinga, što marketinške agencije često stavlja pred izazove kako oglasna poruka da stigne do potrošača i bude primećena. Medjutim, iskustvo i znanje agencija u tehnologijama i ljudima biće onaj faktor koji pravi razliku, kažu u Directu.

“U svetu danas postoji preko 25 milijardi povezanih uređaja što značajno otežava put od oglašivača do potrošača. Mi u Direct Mediji taj problem rešavamo kombinacijom umetnosti, nauke i tehnologije. Dve od pet najvećih tehnoloških kompanija na svetu je nastalo od prihoda koji ostvaruje industrija oglašavanja, a mi smo uložili veliki napor i od nedavno je vrlo slična tehnologija dostupna lokalnom tržištu, lokalnim medjima i oglašivačima. Nastavljamo da ulažemo u znanje, tehnologije i ljude, izjavio je Vladimir Aranđelović, Digital Director u Direct Mediji.

Digital sektor Direct Medije spada u najveće na tržištu. Nakon što je osnovala sektor za istraživanja, a onda i kreativni sektor, Direct Medija u svojim redovima ima i stručnjake za obradu podataka. Iako su tehnologije postale sastavni deo života, ljudski faktor ostaje presudan u odnosu agencije i klijenta.

“Baš to poverenje u ekpsertizu je razlog zašto klijenti ostaju sa nama dugi niz godina. Odavno smo ušli u novi komunikacijsku eru, dobro znamo pravac kojim se krećemo i naši klijenti su sigurni sa nama na tom putu”, izjavila je Ksenija Gačić, Account Planner u DIRECT MEDIA United Solutions.

2001. godine kada je nastala, Direct Medija je bila prva ozbiljna medijska agencija u Srbiji i kao takva, pionir u trasiranju medijske oglašivačke industrije u regionu. Danas, kao deo United Medija grupe, posluje u 8 zemalja regiona i sa 250 zaposlenih u kancelarijama i afilijacijama, pruža sve marketinške usluge na jednom mestu.