vesti

„Dobri čiviluci“ obukli stotine Beograđana

U sklopu kampanje „10 dobrih ideja“, kojom beogradska agencija Block & Roll obeležava desetogodišnjicu rada, u saradnji sa kompanijom JYSK na ulicama grada osvanuli su „Dobri čiviluci“.

Tokom tri dana, Beograđani su dobro očuvanu garderobu koju više ne nose mogli da donesu i okače na „dobre čiviluke“. Odatle, odeću su mogli da uzmu svi oni kojima je bila potrebna.

Ova jedinstvena prilika za širenje solidarnosti i dobrote Beogradom, uprkos kišnom vremenu, naišla je na ogroman odziv sugrađana. Sakupljena je i podeljena velika količina garderobe, a sva preostala, nepodeljena odeća biće donirana Prihvatištu za odrasla i stara lica u Beogradu.

Pokazalo se da su ljudi više nego spremni da podrže i reaguju na ovakve inicijative, od nekoliko stotina Beograđana koji su svakodnevno donosili odeću, do onih koji su širili vesti o akciji na svojim društvenim profilima.

Pod geslom „Umesto jedne dobre žurke, 10 dobrih ideja!“, Block & Roll će tokom cele godine nastaviti da slavi svoj jubilej realizujući ideje koje doprinose zajednici i pomažu osetljivim društvenim grupama.