vesti

Istraživanje Infostuda – Traži se najpoželjniji poslodavac u Srbiji

Sajt za zapošljavanje Poslovi.infostud istražuje ko su i zašto najpoželjniji poslodavci u Srbiji, koje kompanije su najbolji izbor za razvoj karijere i na osnovu čega želimo da se kod njih zaposlimo.

Na ovo pitanje odgovor će dati ispitanici u istraživanju koje od početka decembra meseca sprovodi sajt Poslovi.infostud.com u nameri da otkrije gde bi naši ljudi najradije započeli ili nastavili svoju karijeru. Istraživanje će trajati do aprila meseca, a za njegovo popunjavanje dovoljno je samo nekoliko minuta.

Šta zaposleni žele

Rezultati istraživanja će pomoći da se podigne svest poslodavaca o tome šta je to što zaposleni najviše kod njih cene i kako da privuku kvalitetne kadrove. „Ako bi kompanije znale šta je ono što zaposleni najviše kod njih vrednuju, to bi moglo da podigne svest i uslove na tržištu rada u Srbiji učini boljim za obe strane.“ – kažu na sajtu Poslovi.infostud.com.

Popunjavajući upitnik ispitanici biraju najpoželjnijeg poslodavca na osnovu ličnog suda, navode šta ga čini atraktivnim, koliku zaradu očekuju kod takvog poslodavca, o kakvom tipu kompanije se radi.

Nagrade za autore najboljih odgovora

Popunjavajući upitnik, ispitanici imaju priliku da se stave u cipele poslodavca i napišu na koji način bi privukli dobre i kvalitetne radnike. Za najzanimljivije, najsveobuhvatnije i najkreativnije odgovore predviđene su i lepe nagrade.

Učesnici u istraživanju Najpoželjniji poslodavac pre dve godine su izjavili da kod poslodavaca najviše cene dobre međuljudske odnose i radnu atmosferu. Na drugom mestu se nalaze prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate tj. materijalni razlozi nalaze na trećem mestu.

Najpoželjnije za rad su tada bile privatne kompanije u stranom vlasništvu, što je bila promena u odnosu na 2012. godinu, kada se u sličnom istraživanju većina učesnika opredelila za rad u državnim kompanijama.

 

Izvor: poslovi.infostud.com, www.bizlife.rs