vesti

Kampanja “Nesalomivi” dobitnik Kaktus priznanja

Kampanja “Nesalomivi”, nastala zajedničkim radom Hemofarm fondacije i agencije New Moment New Ideas, dobitnik je prestižnog Kaktus priznanja na istoimenom festivalu integrisanih komunikacija. “Nesalomivi” su prepoznati kao originalno osmišljen koncept društveno-odgovornog karaktera, pa je ujedno i nagrada za društveno-odgovornu integrisanu kampanju i nagrada za cross media integrisanu kampanju došla kao kruna za dosadašnje rezultate ove jedinstvene kampanje od nacionalnog značaja.

Hemofarm fondacija je zajedno sa New Moment New Ideas agencijom pokrenula kampanju “Nesalomivi” sa ciljem podizanja svesti javnosti o očuvanju mentalnog zdravlja i stvaranja društvenog pokreta za borbu protiv depresije i stigme koja prati obolele kroz pružanje adekvatne pomoći putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002. Na SOS liniji rade stručnjaci četiri Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici. Pomoć i podrška su, takođe, obezbeđeni i putem imejla podrska@nesalomivi.rs i veb-sajta www.nesalomivi.rs .

“Mi već 28 godina pokrećemo teme koje nisu uvek prijatne za društvo, ali su značajne i na dobrobit svih nas. Od podizanja svesti javnosti o važnosti doniranja i transplantacije organa do skretanja pažnje javnosti na značaj očuvanja mentalnog zdravlja. Obe teme predstavljaju „tabu“ u našem društvu, pitanje su naše svesti i savesti, pokazatelj da vodimo računa o svom i zdravlju drugih”, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije i dodala da je “kampanja Nesalomivi pokrenuta u najboljem duhu naše misije Brinemo o zdravlju ljudi, želeći da osobama koje se bore protiv depresije pruži pomoć i podršku i uputi poruku da nisu sami. Priznanje koje smo dobili je podstrek za naš rad koji je oduvek bio u najboljem interesu društva”

Veljko Golubović, izvršni kreativni direktor u agenciji New Moment New Ideas, istakao je da je “kampanja ‘Nesalomivi’ samo početak jedne velike, kompleksne višegodišnje operacije koja teži sistematizaciji brige o mentalnom zdravlju svakog građanina ove zemlje. Ona je najbolji primer kako je moguće pronaći minimum zajedničkih interesa i ujediniti različite ljude i organizacije da zajedno traže rešenja i aktivno se uključe u pokret za dobro svih nas”.

Film o kampanji možete pogledati ovde, a više informacija o kampanji možete pronaći na zvaničnom veb-sajtu kampanje www.nesalomivi.rs.