vesti

LEO BURNETT I VIP MOBILE OSVOJILI GOLDEN DRUM ZA KAMPANJU MAME, DOBRO DOŠLE NA SVET!

Na festivalu Golden Drum održanom u Portorožu, beogradska agencija Leo Burnett osvojila je četiri priznanja za kampanju „Mame, dobro došle na svet“, i to Golden Drum u kategoriji za integrisanu kampanju, i tri Silver Drum priznjanja u kategorijama Film, Functional Efficiency i Local Spirit, za klijenta Vip mobile.

Portorož, 18. oktobar 2019. godine – „Mame, dobro došle na svet“, kampanja agencije Leo Burnett klijenta Vip mobile jedna je od reklamnih poruka koja je obeležila 2019. godinu. Vip mobile, prva sertifikovana Family Friendly kompanija, izašla je sa konkretnom podrškom za porodilje – za sve nove mame u 2019. bilo koja postpaid tarifa prvih 9 meseci besplatno. U zemlji sa negativnim natalitetom, stalno izazovnim kada je položaj porodilja u pitanju, ova je jedna od ponuda i kampanja koje prave razliku.

Kampanja agencije Leo Burnett je komunicirala da kada žena postaje majka, njen život se menja potpuno. Zato se može reći da sa svakom novom bebom, na svet dođe i jedna mama. Majčinstvo je zapravo rođenje novog identiteta, i kampanjom je svim „novorođenim“ mamama upućena dobrodošlica na svet. Kreativni tim agencije je to uradio kroz priču o prvim iskustvima koje doživljava jedna nova mama.

Nagrade na festivalu Golden Drum su potvrda da je poruka preneta na pravi način. Agenciji Leo Burnett uručene su četiri nagrade, i to Golden Drum u jednoj od najzahtevnijih kategorija – Integrated, a dodatnu potvrdu rada daju čak tri Silver Drum nagrade. Prvi Silver Drum u kategoriji Functional efficiency koja je priznanje za najrelevantnije ideje koje povezuju biznis strategiju sa kreativnom strategijom i sadržajem, ideje koje utiču na biznis, brend i potrošača istovremeno. Drugi Silver Drum je dodeljen u kategoriji Film, dok je treći dodeljen u kategoriji Local Spirit, kategorija kojapokriva razumevanju specifičnost lokalnih tržišta naglašavajući značaj kreativne strategije i egzekucije na domaćem tržištu.

Case video mame: https://we.tl/t-hAxtBtWk9M
TVC https://www.youtube.com/watch?v=ro71wvuo3dg&t=2s