vesti

McCann Worldgroup najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

McCann Worldgroup proglašen je najefektivnijom agencijskom mrežom na WARC rang listi Effective 100 za 2020. godinu, tradicionalnom globalnom indeksu kreativne, efektivne i medijske izvrsnosti u oglašavanju.

Pored toga, agencija FP7/McCann Dubai je rangirana kao prva najefikasnija pojedinačna agencija na svetu. Ovo je druga godina zaredom da je McCann Worldgroup osvojio ovu prestižnu čast i u kategoriji pojedinačnih agencija i u kategoriji agencijskih mreža.

Agencije koje posluju u okviru McCann Worldgroup mreže i kreativne kampanje koje su one kreirale visoko su se pozicionirale na skali efektivnosti, čak 13 mesta u prvih 50 agencija na WARC rang listi. Harris Diamond, izvršni direktor McCann Worldgroup, rekao je: „Kreativna i strateška priznanja koja smo osvojili sa toliko naših agencija širom sveta pokazuje snagu naše sposobnosti da stvaramo strateški vođen kreativni rad za neke od naših najvećih globalnih klijenata, kao i velikih regionalnih i lokalnih klijenata. Nikada ne bismo mogli da realizujemo sve te sjajne projekte bez spremnosti naših klijenata da pomeraju granice u marketingu kako bi pokrenuli svoje poslovanje napred.”

Suzanne Powers, globalna direktorka starteškog odeljenja McCann Worldgroup, dodala je: “Naša misija da pomažemo brendovima da ostvare značajnu ulogu u životima ljudi nije samo mantra. To je metodologija i pristup koji pomaže našim timovima širom sveta da rade impresivan posao. Ova rang lista prepoznaje taj fokus i, naravno, sjajne klijente sa kojima imamo čast da sarađujemo svaki dan na postizanju tih rezultata.”

Uspeh kompanije McCann Worldgroup na WARC rang listi učvrstilo je 18 različitih kampanja koje su se našle na WARC listi 100 najefektivnijih kampanja. Klijenti čiji je rad istaknut su: Amazon Prime, Coca-Cola, Microsoft, Xbox Minecraft, Mucinex, Nescafé, Aldi, IKEA, KitKat i Uber.

WARC priznanje nastavlja niz uspeha globalne McCann mreže koja nastavlja da se ističe u nagradama za kreativnost i efikasnost. Pored WARC priznanja efikasnosti, McCann New York se nedavno našao na prvom mestu WARC Creative 100 rang liste kao najbolja pojedinačna kreativna agencija. McCann Worldgroup takođe je zauzeo prvo mesto na prestižnom godišnjem pregledu najinovativnijih kompanija na svetu na Fast Company listi za 2020. godinu, a takođe je proglašen i mrežom godine na međunarodnom festivalu kreativnosti u Kanu 2019, Adweek globalnom agencijom godine za 2019. godinu, mrežom godine od strane Campaign Magazine US, i kao mreža agencija EMEA poslednje dve godine na evropskoj rang listi Campaign European.