vesti

New Moment osvojio i petog lava za projekat „The One“!

Na najvećem svetskom festivalu kreativnosti Cannes Lions, New Moment je osvojio bronzanog lava u kategoriji Radio

Zajedno sa ovom nagradom, New Moment je osvojio ukupno pet lavova na Cannes Lions 2017, i to jedno zlato (u kategoriji Dizajn), jedno srebro (u kategoriji Promo & Activations) i tri bronze (u kategorijama Print, PR i Radio).

Projekat Jedna knjiga za mir nastao je u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, a osmišljen je za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše verske predrasude i podigne svest o važnosti međusobnog razumevanja i međureligijskog dijaloga. Jedna knjiga za mir okuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kurana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova koliko su verska učenja tih knjiga, zapravo, slična. Svrha ove knjige je da, pokazivanjem sličnosti koje postoje između dve religije, oživi dijalog između religija, podstakne razgovor između običnih ljudi i doprinese uspostavljanju mira.

Tim povodom,  Ana Šutić, kreativna direktorka New Moment Beograd i Igor Milovanović, head of art, izjavili su:

“Ovaj projekat na mnogo različitih načina promoviše jedinstvo među ljudima čitavog sveta, bez obzira na veru i poreklo. Na sličan način, rad na kreiranju projekta je ujedinio i sve nas koji smo u njemu učestvovali; što uvek predstavlja izuzetno iskustvo. Smatramo da koncept jedinstva može da bude večna inspiracija, motiv i izazov na koji komunikacija treba da odgovara iznova i iznova, kreirajući inovativne forme i izraze. One book for peace je ovoga puta bio naš zajednički potez u pravcu ujedinjenja. Nadamo se da je to tek početak.”