vesti

New Moment u finalu Epica nagrada sa projektom The One Book for Peace

Epica Awards 2017, jedine globalne kreativne nagrade koje dodeljuju isključivo novinari, objavile su listu finalista za ovogodišnje nagrade. Od ukupno 3,350 prijavljenih radova ove godine, u uži izbor ušla su 524 rada, što je nešto manje od prošlogodišnjih 576.

Među 524 rada koja su još uvek u trci za ove prestižne nagrade nalazi se i Jedna knjiga za mir – The One Book for Peace, projekat koji je New Moment New Ideas Company iz Beograda radila za Međureligijsko vijeće Bosne i HercegovineThe One je u užem izboru u kategorijama Consumer Direct i Publication Design.

Ovaj proslavljeni projekat dosad je osvojio niz nagrada, uključujući pet kanskih lavova, a njegov kvalitet je još jednom prepoznao žiri novinara i urednika posvećenih kreativnim komunikacijama.

Projekat The One Book for Peace nastao je u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše verske predrasude i podigne svest o važnosti međusobnog razumevanja i međureligijskog dijaloga. The One Book for Peaceokuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kur’ana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova i ajeta koliko su verska učenja tih knjiga, zapravo, slična. Svrha ove knjige je da, pokazivanjem sličnosti koje postoje između dve religije, oživi dijalog između religija, podstakne razgovor između običnih ljudi i doprinese uspostavljanju mira u svetu.