vesti

Održan performans “TREN U TAK”

U prostorijama bioskopa Balkan, slikarka Svetlana Ninković održala je perfomans “Tren u tak” u kome je prvu sliku odgurnula nogom, što je izazvalo domino efekat i oborilo čitav niz od 100 slika. Poruka koju je Svetlana htela da prenese je da mi ništa ne možemo da kontrolišemo, da imamo samo sada i trenutak u kome jesmo i da njega moramo da osvestimo i doživimo.

“Svaki trenutak je trenutak za sebe, neuhvatljiv i neponovljiv, on je samo sada i nikada  više. Nažalost, ti trenutci tako brzo prođu, a mi smo često u mislima negde i drugde,  nismo sada i ovde i nedoživljavamo taj trenutak svim našim bićem kako bi trebalo. Ideja performansa je upravo da podesti sve nas da osvestimo trenutak u kome jesmo, jer mi imamo samo sada, nemamo ni sutra, ni juče.  Da doživimo ono tak, tak tak, koje svaki trenutak nosi sa sobom”, rekla je slikarka Svetlana Ninković.

Perfomans je trajao 22 sekunde i neće više biti ponavljan. Desio se u trenutku.

Sve slike koje su bile deo performansa su autorski radovi umetnice, izrađeni u kombinovanoj tehnici akrila i ulja na platnu, formata 90×70. Izložba će moći da se pogleda 7. i 8. juna u bioskopu “Balkan” (Braće Jugovića 16).

Više informacija možete naći u prilogu, a video sa performansa na linku:

https://we.tl/t-4ptuvF7fck