vesti

Ono kad sve stane u jednu reč

McCann Beograd je za kompaniju Bambi i voljenu Plazmu kreirao veoma zanimljivu kreativnu kampanju povodom redizajna originalnog pakovanja u ograničenoj seriji.

Plazma je prepoznatljiv brend, kako kod nas tako i u regionu, jer su uz Plazmu rasle i stasavale čitave generacije. Ipak, ove godine je Plazma, po prvi put promenila svoje lice. I spolja i iznutra. Kreirajući 3 „special edition“ pakovanja inspirisana emocijama, praznicima i ritualima i sa više od 40 nežnih reči na plazma keksima, podsetili smo ljude da čak i u nestalnim vremenima, neke stvari ostaju nepromenljive – ljubav, želje i naši mali rituali.

Aleksandra Savić, Senior Brand Manager u kompaniji Bambi kaže da se ove jeseni Plazma odlučila da ide korak dalje: „Želeli smo da ponudimo potrošačima Plazma iskustvo kao emociju. Uz jasan brief prema kreativnom timu u McCann Beograd, došli smo do zaključka da je specijalna edicija naše Plazme 150g sa nosećim porukama Ljubav – Jutro – Želje, odličan nastavak priče o Plazma ritualima. Imamo 45 različitih reči, po 15 u tri različita pakovanja. Ali, to nisu samo obične reči. To su i emocije, želje, osećanja, ono što poželite nekome, a sve stane u jednu reč.“

Kako je nastala kampanja i kako je tekao kreativni proces, saznajemo i kroz razgovor sa timom koji stoji iza projekta.

Plazma – Sve stane u jednu reč: Jutro

„Samo jedna prava reč dovoljna je da pruži sreću, utehu, da nasmeje… Kroz kampanju smo želeli da pružimo dozu inspiracije i optimizma ljudima oko nas, podsećajući ih da, iako se manje viđamo i družimo, i dalje imamo male reči u koje mogu da stanu velika osećanja i misli. Plazma je svoje ime ustupila tim rečima, a na nama je da ih nekom poklonimo…“ objasnila je Jovana Bradaš, Associate Creative Director McCann-a Beograd.

„Prvi put smo u istoriji Plazma keks pakovanja dobili priliku da dizajniramo limitiranu seriju, što je zaista privilegija. Zadatak je bio nedvosmisleno jasan, klijent je dao konkretne smernice, što je nama veoma značilo. U startu smo se razumeli i drago nam je da je to međusobno razumevanje proizvelo divne rezultate. Mislim da je upravo razumevanje između klijenta i agencije krucijalno za dolaženje do neizostavno dobrih rešenja“, kaže Jelena Grahovac, Head of Art u McCann Beograd, kreator dizajna pakovanja „ljubav“.

Plazma – Sve stane u jednu reč: Ljubav

Sandra Milojević, Senior Designer, McCann Beograd, koja je dizajnirala pakovanje „jutro“, dodaje: „Nova Plazma pakovanja u ograničenoj seriji su zaokret u jedan drugačiji svet, emotivan, veseo i slobodan, pa je tako i sam proces kreiranja, gde su zadati stil i tema dozvoljavali najrazličitije ideje koje su dovele do nestvarno bajkovitih ili nadrealnih ilustracija, bio zaista zabavan. Kao rezultat ovog kreativnog procesa dobili smo jedno pravo osveženje u vidu pakovanja i spotova koji nas, u ovom sumornom vremenu, podsećaju sa ekrana i polica da svet može biti drugačiji, slobodniji i lepši.“

Maja Stevanović, Junior Designer u agenciji McCann Beograd, kreirala je dizajn pakovanja „želje“. „Na svim pakovanjima smo pratili istu art direkciju, veselu paletu boja i modernu formu likova. Korišćeni su grafički elementi koji čine skladnu kompoziciju sa zadatim temama Ljubav, Jutro i Želje. Nismo se plašili da ćemo time Plazmu premestiti u drugi plan, ipak je to svima nama vrlo prepoznatljiv brend,“ dodaje Maja.

Plazma – Sve stane u jednu reč: Želje

„Pronašli smo način da na već uspešnoj i prepoznatljivoj platformi Plazma rituala predstavimo Plazmu u ovim, malo drugačijim danima. Svako pakovanje je dobilo svoje reči, a Želje, Ljubav i Jutro svoju ilustrovanu priču. Pored emotivnih i inspirativnih poruka i dizajna pakovanja, ono što ovu kampanju čini zanimljivom su i prelepi spotovi. Ovog puta smo se odlučili da idemo sa animacijom. Da ispričamo priče sa pakovanja, tako da su forme sa pakovanja kreirale jedan novi Plazma svet u kome žive karakteri sa pakovanja. Iako su karakteri svedenog oblika, oni pokretima i interakcijom dele emocije i pričaju nam priču. Nadamo se da ćete uživati u njima onoliko koliko smo mi uživali u njihovom osmišljanju,“ rekao je Branko Rosić, Senior Art Director, McCann Beograd.

Pozivamo vas da potražite nova specijalna pakovanja, otkrijete sve reči koje se kriju u Plazma pakovanjima i kažete makar jednim keksom sve što poželite. Jer baš kao što kaže slogan kampanje – Sve stane u jednu reč.

Kreativni tim:

Marija Stošić – Senior Strategic Planner

Jovana Bradaš – Associate Creative Director

Branko Rosić – Senior Art Director

Jelena Grahovac – Head of Art

Sandra Milojević – Senior Designer

Maja Stevanović – Junior Designer

Nikola Nikolić – Head of Creative Services

Marko Marković – Production Artist

Sara Jović – Account Director

Jovana Stojanović – Account Manager

Jovana Kovačević – Account Assistant