vesti

Pampers, vodeći brend P&G, i Lilly su po treći put udružili snage kako bi poboljšali uslove za mame i bebe u porodilištima u Srbiji

P&G brend Pampers i Lilly su po treći put udružili snage kako bi poboljšali uslove u još tri porodilišta u Srbiji, uz logističku podršku Fondacije Ana i Vlade Divac.

Tokom tri godine Pampers i Lilly kampanje sa svrhom pomoći srpskim porodilištima, za svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama uplaćena je donacija srpskim porodilištima. Na ovaj način obezbeđeni su bolji uslovi za majke i njihove bebe u ukupno 9 srpskih porodilišta – u Beogradu (Narodni front, Višegradska i Dragiša Mišović), Kragujevcu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Prokuplju, Vranju i Pirotu.

U skladu sa opredeljenjem kompanije P&G da bude „sila za rast i snaga za dobro”, Pampers i Lilly su pojačali podršku lokalnim porodilištima, stavljajući kao prioritet obezbeđivanje nove i dodatne opreme za više od 60.000 mama i beba u 7 gradova u Srbiji.

U zavisnosti od potrebe svake porodilje, obezbeđena oprema je varirala od dnevno potrebne opreme i nameštaja do specifičnih bolničkih uređaja za mame i bebe. Ove godine svako od tri porodilišta iz Beograda, Pirota i Vranja dobilo je po dva fetalna monitora koji prate otkucaje srca beba tokom porođaja.

Nema veće sreće od dolaska bebe na ovaj svet. Na godišnjem nivou, u Srbiji imamo oko 65.000 novorođenčadi. Više od 95% mama obavlja porođaj u nekom od državnih porodilišta. Ali, porodilištima u Srbiji nedostaje neka osnovna oprema za bebe i zato je P&G-ov brend Pampers udružio snage sa Lilly-jem kako bi kreirali CSR platformu kroz koju nastavljamo našu posvećenost da zajedno učinimo svet beba boljim mestom“, rekao je Razvan Resmerita, direktor komunikacija kompanije Procter & Gamble.

Svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama tokom ove inicijative označavalo je jedan srećniji početak. Pampers će nastaviti sa CSR kampanjama za srpska porodilišta kako bi uticali na živote i poboljšali uslove za svaku mamu i njenu bebu.

O Pampers®

Više od 60 godina roditelji veruju Pampersu u brizi o njihovim bebama. Pampers je deo kompanije Procter & Gamble (NYSE:PG) i broj 1 je po prodaji pelena širom sveta. Svakog dana više od 25 miliona beba u 100 zemalja širom sveta nosi Pampers. Pampers nudi kompletan asortiman pelena, maramica i pelena za obuku dizajniranih da pruže zaštitu i udobnost u svakoj fazi bebinog razvoja. Posetite www.pampers.com da saznate više o Pampers proizvodima, pridružite se programu Pampers Rewards i pronađite ideje i informacije koje će pomoći vašoj bebi da izvuče maksimum iz ljubavi, sna i igre.

O Procter & Gamble

P&G opslužuje potrošače širom sveta sa jednim od najjačih portfolija pouzdanih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Febreze®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® and Vicks®. 

Naša posvećenost građanima je podržana našom svrhom, vrednostima i principima. Oni su temelj na kojem je izgrađen P&G, i oni su naša zvezda vodilja više od 180 godina.

Težimo da izgradimo bolji svet za sve nas – unutar i izvan P&G-a – bez rodnih predrasuda, sa jednakošću glasa i jednakom zastupljenošću. P&G nastavlja da bude lider u ekološkoj održivosti i mi to decenijama ugrađujemo u naš način poslovanja.

P&G utiče na zajednice širom sveta preko naših ljudi, naše porodice brendova i naših partnera tako što pruža udobnost doma, zdravlja i higijene, što je u skladu sa misijom P&G-a da bude snaga za dobro i sila za rast.