vesti

PLAZMA – OMILJENI DOMAĆI PROIZVOD

Priznanja Moj izbor, za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača, dodeljena su u  u Svečanoj sali Skupštine Beograda, u organizaciji Udruženja Moja Srbija i Privredne komore Beograda i uz podršku Grada Beograda.

Titulu Najomiljeniji domaći proizvod poneo je Plazma keks kompanije Bambi, dok je zvanje Najomiljeniji proizvođač u Srbiji dobila kompanija Nestle Adriatic.

Nagrade Moj izbor dobili su Zlatiborac u kategoriji Meso i mesne prerađevine, Dijamant ulje u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi, Začin C u kategoriji Supe, brašno i dodaci jelima, Ždrepčeva krv u kategoriji Vino, Zaječarsko pivo u kategoriji Pivo, Merix u kategoriji Kozmetika i sredstva za higijenu, Nectar Family u kategoriji Bezalkoholni napici, Legend u kategoriji Odeća, obuća i proizvodi od tekstila, Plazma keks u kategoriji Slatkiši, MTS Telekom Srbija u kategoriji Računari i telekomunikacije, Maxi u kategoriji Trgovina, Simpo u kategoriji Nameštaj, Radio S u kategoriji Radio stanice i Blic u kategoriji Dnevne novine.

Priznanje Moj izbor dodeljuje se sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvaliteta robe i usluga u Srbiji i prepoznatljivo je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača.

Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Izvor: Tanjug