vesti

Preminuo Vladimir Čeh

Osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, vrsni marketinški stručnjak, autor festivala i kultnih emisija Vladimir Čeh, preminuo je u 77. godini.

Bio je deo Radio Beograda, kreativni direktor i partner u nekoliko oglasnih agencija, jedan je od trojice osnivača i prvih direktora Portoroškog propagandnog festivala (danas „Golden dram“).

Autor je kultne emisije Radio Beograda „1,2,202“, kreator i jedan od pokretača prvog komercijalnog muzičkog „Radija 101“.

Bio je dugogodišnji predsednik Beogradskog ogranka IAA, član mnogih žirija, radne grupe za izradu prvog Zakona o oglašavanju. Dobitnik je priznanja Jugoslovenske radio televizije „Svaka ti čast“, kao i drugih mnogobrojnih priznanja od lokalnih do nagrada i priznanja holivudskog, njujorškog i portoroškog festivala.

U Udruženju tržišnih komunikacija Srbije bio je decenijama jedan od najposvećenijih članova, posebno u godinama koje su bile izazovne. Predsedavao je Udruženjem 1986. godine. UEPS-ovu nagradu za životno delo dobio je 2002. godine.

Sahrana će biti obavljena u krugu porodice.