vesti

Preporuka za čitanje: Istine i zablude o PR-u

Nedavno je iz štampe izašla knjiga Biljane Oljače “Istine i zablude o PR-u” koja je pre dva dana doživela i svoju promociju. Istine i zablude o PR-u  je priča o PR-u. Šta on jeste, i šta PR nije.

Knjiga nije ni malo tipična, i sasvim sigurno je drugačija od svih koje ste iz ove oblasti do sada pročitali. Sa jako malo teoretisanja, i sa mnogo primera kako se PR (ne)radi u praksi.

Na duhovit način je u knjizi opisano kako se sve danas može postati PR menadžer, i zašto PR struka koja ima za cilj izgradnju imidža kompanija i pojedinaca i sama ima loš imidž? Odnosi sa medijima, krizni PR, interni PR i svi ostali segmenti PR struke u knjizi su približeni čitaocu na jedan veoma jednostavan način, kako bi baš svi koji ovu knjigu budu pročitali iz nje izvukli korisne pouke koje će u budućnosti u svom poslu (i životu) upotrebiti. Jer, sve oko nas je PR!

U knjizi će čitaoci dobiti i korisne savete u vidu životnih lekcija. Jer, svi nas pripremaju za posao, niko nas ne priprema za život. Kako prevazići neuspehe, kako se ne obazirati na mišljenja dugih ljudi, i kako ne treba očekivati da vas iko na vašem životnom putu podrži. Uostalom, kada u životu neka odluka naiđe na veliko osporavanje, uspeh iste je zagarantovan!

Autorka knjige na jedan veoma duhovit način daje odgovore na mnoga pitanja: Da li je noćnom klubu ili kafiću zaista potreban PR menadžer? Ko sve ne/može da radi PR? Kako prevazići strah od javnog nastupa? i još mnogo toga.

knjizi Biljana Oljača govori i o nekim važnim životnim temama: o tome kako neuspehe treba gledati kao put ka novim uspesima, o važnosti i moći osmeha – ali samo kada je iskren, i kako se u životu uvek treba držati parole ”Nema nesavladivih tvrđava, ima samo loših napadača”. Govori o tome kako većina ljudi ceo život traga za sigurnošću u najširem smislu te reči, a jedino što je sigurno je da je u životu sve nesigurno.

Ipak, ključna poruka ove knjige je da u životu uvek treba da sledimo svoje snove, i nikada ne odustajemo od njih!