vesti

Proglašeni pobednici Young Lions Srbija 2024.

UEPS je juče, u svečanoj atmosferi i dobrom raspoloženju, kako dolikuje ovakvim prilikama, dodelio važna priznanja za struku – Nagradu Young Lions Srbija za ovu 2024. godinu. Pod sloganom “Podržavamo mlade, afirmišemo Srbiju, UEPS I UEPS fondacija već nekoliko godina afirmišu mlade talente koji imaju manje od 30 godina da se iskažu na domaćoj marketinškoj sceni i da odmere snage sa najboljima iz sveta na međunarodnom takmičenju u Kanu.

Ove godine takmičari su aplicirali u dve kategorije – Print I Digital, a brief su dale Fondacija 1% i udruženje “Evo ruke”, uz podršku generalnog sponzora Najlepše želje i NLB Komercijalna banka, koji su iskazali veliku posvećenost u oblikovanju projektnog zadatka, snažnu emociju i humanu poruku koju su preneli takmičarima.

Žiri je radio u sastavu: Milica Gajić, marketing menadžer SPP Slatko i slano, Atlantik grupa, predsednica žirija, Ana Račić, koordinator za upravljanje brendom kompanije, Sektor za upravljanje marketingom i komunikacijama NLB Komercijalna banka, Ana Knežević, predsednica Udruženja “Evo ruka”, Miloš Pešić, osnivač Fondacije “1 posto”, Jelena Brajović, Deputy Managing Director SIVO, Marija Matić, Strategy&Client Director Direct Media, Milka Negrović, executive director Homepage, Nebojša Krivokuća, kreativni direktor Communis i Veljko Đurić, strateški planer FCB Afirma.

U kategoriji Digital Treće mesto osvojil su Maja Pavić i Jelisaveta Obuća ,za rad “Moja mama se zove STAMENA!”, a drugoplasirani je par Mihajlo Gavrilović i Aleksandra Nikolić za rad “Mama, da li možeš… sama?” .

U kategoriji PRINT treće mesto pripalo je takmičarskom paru: Andrea Crkvenjakov i Vesna Buljan, za rad “Ne moraš…” a drugo mesto osvojili su: Filip Tajsić i Miloš Dobrić za rad “Srce nije da se krije”

Oko pobedničkog para žiri ove godine nije imao dileme. Ubedljivo, od 90 maksimalnih bodova osvojili su 85, sa prosečnom ocenom 9,44, od maksimalnih 10. Osvojenim prvim mestom oni dobijaju priliku da se takmiče i borave na ovogodišnjem Kanskom festivalu. Dakle, naš pobednički, mladolavovski par su:Teodora Dančević i Lazar Rajković, za rad “Da li ste videli moju mamu?”

Pobednički rad je po oceni žirija najinovativnije, drugačije i najsmislenije odgovorio na zadatak. Odabran je odličan insight koji je relevantan za brifiranu ciljnu grupu kojoj se obraća kampanja. Vizuelno rešenje i poruka su jasni, razumljivi i samo rešenje sa lako može primeniti i na ostalim medijima a ne samo kao print oglas, a što je bio jedan od zahteva.

Pobednički par predstavljaće Srbiju u Kanu tokom juna, a mnogi od prispelih radova izvesno će početi svoj život kroz buduće kampanje.

Fotografije sa svečanosti možete preuzeti ovde