vesti

Pronađite zanimanje po svom ukusu

Kompanija Payoneer kreirala je „Nev Level Biz – Vodič za nova zanimanja“ koji su na besplatnom vebinaru predstavili renomirani stručnjaci iz različitih profesija

Payoneer, kompanija za finansijsku tehnologiju koja osnažuje mala i srednja preduzeća u svetu da obavljaju transakcije, posluju i globalno rastu, kreirala je „New Level Biz – Vodič za nova zanimanja“ za sve one koji su željni novih iskustava i znanja koja promovišu pet dinamičnih profesija koje omogućavaju inspirativan i 100% remote” način rada.

Digitalna evolucija je omogućila veću efikasnost i fleksibilnost u radu, a samim tim doprinela i pojavi novih poslovnih mogućnosti, veština i profesija. Zahvaljujući digitalnoj progresiji i novim zahtevima na tržištu rada, izazovi novih zanimanja se relativno lako mogu prevazići, a upravo je to inspirisalo Payoneer da kreira ovaj informativni i edukativni vodič.

„Nev Level Biz – Vodič za nova zanimanja“ predstavlja nova zanimanja nastala u poslednjoj deceniji digitalne i tehnološke ere, kao što su AI Stock Photo Contributori, Canva dizajneri, TikTok konsultanti, AI Knowledge Curatori i programeri mobilnih aplikacija. Ovaj vodič će objasniti više o ovim zanimanjima, uključujući uslove za ulazak i kvalifikacije, kako započeti posao, postaviti cene i doći do klijenata. „New Level Biz – Vodič za nova zanimanja” je besplatan i može se preuzeti na sajtu kompanije Payoneer.

U cilju promocije ovog vodiča na najbolji mogući način, Payoneer je organizovao besplatan vebinar 13. decembra. Na vebinaru su govorili renomirani stručnjaci iz sveta digitalnog poslovanja, koji su i sami dali svoj doprinos u izradi vodiča: fotografi braća Zamurovići, dizajner Vlada Tamindžija, Borislav Vuković (poznatiji kao Boro GPT), viši asistent na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i stručni konsultant UNESCO-a za pitanja medijske i informatičke pismenosti, kreator TikTok sadržaja Dario Marčac i programer aplikacija Ivan Ivanovski. Moderator ovog događaja bila je poznata novinarka Aleksandra Petrovski.

Zahvaljujući odličnom izboru panelista koji su se profilisali kao stručnjaci u digitalnoj industriji, ovaj vebinar je otvorio mnoge važne teme vezane za savremeni način poslovanja. Između ostalog, učesnici su govorili o svojim počecima, ističući važnost samousavršavanja kroz permanentno učenje. Takođe, stalni pristup podacima i komunikacijske veštine navode se kao neki od ključnih faktora za postizanje uspeha u digitalnom poslovanju.

Ono što je privuklo veliku pažnju jeste pitanje uticaja i stepena korišćenja AI tehnologije u savremenom poslovnom okruženju, a predavači su se složili da AI nudi gotovo neograničene mogućnosti u radu i umnogome olakšava radni proces. Naravno, niko još ne može sa sigurnošću da kaže koji su krajnji dometi veštačke inteligencije, ali ono što je izvesno jeste da ljudsko društvo u celini čekaju velike i dinamične promene, posebno kada su u pitanju profesije predstavljene u Payoneer vodiču.

Nema sumnje da je ovaj potez Payoneer-a bio pun pogodak, zbog čega su mnogi izrazili nadu da će i u budućnosti biti organizovana predavanja na slične teme. Jer, kako je istaknuto u jednoj od glavnih poruka ovog vebinara, svaka informacija danas može da napravi ključnu razliku u poslovnom svetu sutrašnjice.

O kompaniji Payoneer

Payoneer je kompanija za finansijsku tehnologiju koja osnažuje mala i srednja preduzeća (MSP) u svetu da obavljaju transakcije, posluju i globalno rastu. Payoneer je osnovan 2005. godine sa uverenjem da je talenat ravnomerno raspoređen, ali ne i prilika za postizanje uspeha. Naša misija je da omogućimo bilo kome bilo gde da učestvuje i uspe u globalnoj digitalnoj ekonomiji. Od našeg osnivanja, izgradili smo globalnu finansijsku platformu koja je već olakšala milionima malih i srednjih preduzeća, posebno na tržištima u razvoju, da plaćaju i primaju uplate, upravljaju svojim sredstvima i razvijaju svoje poslovanje.