vesti

Sajam medija: Počeo 5. Media market

Peti sajam medija “Media Market”, biznis sajam informisanja, komunikacija i marketinga, otvoren je juče u hali 3 Beogradskog sajma.

Ova jedinstvena regionalna manifestacija etablirala se kao izuzetno mesto susreta ljudi iz medijskog biznisa na kojem se razmenjuju informacije i ideje, uspostavlja i razvija saradnja, predstavljaju i pokreću novi projekti u oblastima žurnalizma i izdavaštva, elektronskih medija, digitalnih medija i društvenih mreža, marketing-advertajzinga, odnosa s javnošću i CSR, novinarskih i medijskih udruženja i organizacija, studijske opreme i softvera, edukacije…

Istovremeno, mediji i medijski profesionalci, posebno, urednici i novinari, imaju priliku da se direktno susretnu sa svojom publikom, ali i konkurencijom.

Posetiocima se predstavlja više od 50 medijskih kompanija, 200 elektronskih, print i digitalnih medija, biće ponuđeno više od 40 prezentacija, a očekivani broj posetilaca nije manji od 150.000.

U pratećem programu, na glavnoj bini i na štandovima izlagača, učestvovaće atraktivni gosti iz raznih oblasti, na brojnim panelima aktuelizuju se teme iz medijske sfere i društvenog života. Posetioce očekuju dobro i poznata nova izdanja emisija i projekata, zanimljive medijske ličnosti, mini koncerti, aktivnosti društveno odgovornih izlagača, nagradne igre, a sajamska dešavanja prati uživo sajamska televizija.

Prva tema juče je bila ETIKA U MEDIJIMA, a učestovali su narodni poslanik akademik Muamer ZukorliĆ, predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo; Tomislav Žigmanov, predsednik Nacionalnog savjeta Hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, narodni poslanik, književnik i novinar, Amela Bajrović, novinar Radija Sto plus, predstavnik NUNS-a za Novi Pazar i član odbora za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Sledeća tema naslovljena je ŠTA IMA NOVO U GLOBALNOM SELU? Mediji u tranziciji – između biznisa i dostojanstva) (učesnici: Zoran Stanojević, Ljubinka Milinčić, Zoran Panović

Paneli i tribine trajali su ceo dan, zaključno sa osvtom na značaj lokalnih medija.

Za danas i naredne dane do nedelje predviđen je bogat program sa velikim brojem učesnika. Više na http://sajam.rs/kalendar-2019/media-market/