Nagrada za životno delo vesti

STRUKA ODALA PRIZNANJE NAJBOLJIMA – SLAVIMIR STOJANOVIĆ NOVI UEPS-OV LAUREAT

Slavimir Stojanović dobitnik UEPS-ove nagrade za životno delo!

U UEPS-ovom obrazloženju, između ostalog, piše:

“UEPS dodeljuje Nagradu za životno delo Slavimiru Stojanoviću za njegov švedski minimalizam, njegovu balkansku senzibilnost, za univerzalnost vizuelnog jezika, bogatstvo poruke siromašnih, jednostavnih slika, njegovu montipajtonovsku duhovitost, njegov duškoradovićevski pogled na svakodnevno. Multitalentovanom umetniku koji, u vremenu u kome su mnoga oglasna rešenja ustvari poruke bez reči, kreira vrhunske poruke – bez reči. Sa malo poteza – kaže mnogo”.

Priznanja Young Lions Srbija u kategoriji Print pripala su kreativnom tandemu Katarina Zaharijev i Milica Radović.

Nagradu za životno delo uručio je Vladimir Čeh, a priznanja Young Lions Srbija – Veran Matić. U ime žirija Veljko Golubović, regionalni kreativni direktor FCB Afirma osvrnuo se na prispele i ocenjivane radove, obrazloživši odluku žirija u vezi nagrađenog rada.

Dobitnice priznanja Young Lions Srbija zahvalile su na mogućnosti da na ovakav način iskažu svoje kreativne potencijale, a novi UEPS-ov laureat Slavimir Stojanović u svom obraćanju kroz retrospektivu svojih profesionalnih aktivnosti, spomenuo je mnoga imena i ličnosti koje su uticale na njegov stvaralački rad.

U prepunoj sali hotela Radisson Blu u atmosferi koja je odisala dobrom energijom, struka je na najlepši način podržala one koji tek počinju  i odala priznanje stvaraocu u zenitu karijere.