vesti

Svečanom dodelom priznanja završen ovogodišnji Golden Drum

Ovogodišnji 29. Golden Drum završen je svečanom dodelom nagrada 10.oktobra koju je omogućio Mastercard. Međunarodni žiriji su ukupno podelili 50 bronzanih, 37 srebrnih, 29 zlatnih i 12 Grand Prix nagrada u različitim kategorijama.

Naziv Agencije godine osvojila je agencija LePub. Najviše bodova je skupila mreža McCann Worldgroup, kojoj je pripao i naziv Agencijske mreže godine.

Brend koji je ostavio najveći pečat u oglašavanju i dobio nagradu za Brend godine je Mastercard, naziv Kreativnog direktora godine je dobio Marcin Sosiński, kreativni direktor McCann Poland, za kampanju “Where to Settle”.

Nagrada za Nezavisnu agenciju godine je otišla u ruke agencije THIS IS LOCCO iz Bratislave.

Produkcijska kuća godine postala je izraelska kuća Mud production, dok je za Digitalnu agenciju godine proglašena agencija MRM Romania. Članovi žirija su na Golden Drumu prvi put okrunili i Medijsku agenciju godine. Titula je otišla u ruke UM Romania.

U takmičarskoj sekciji Svi žiriji, članovi žirija su nagradu za Najbolji lokalni duh dodelili agenciji McCann Poland za kampanju “Where to Settle”, koju su kreirali za brend Mastercard.

Posebnu nagradu za Agenciju godine u Adriatik regiji, dobila je agencija Via Media iz Bosne i Hercegovine za rad “Bingo”.

Među brojnim prijavama, Srbija je dala jednog finalistu – agenciju New Moment New Ideas Company.