vesti

U SKLOPU DANA KOMUNIKACIJA, KOJI SU ZVAVRŠENI 2. APRILA, DODELJENE SU NAGRADE EFFIE I MIXX NAJBOLJIM AGENCIJAMA I OGLAŠIVAČIMA.

Na festivalu Dani komunikacija, koji su u Rovinj ove godine privukli rekordan broj od 2200 posetilaca, dodeljene su nagrade Effie i MIXX za najefiaksnije i digitalne kampanje u Hrvatskoj u protekloj godini.

Za Effie, prestižnu nagradu za izvanredno i efikasno tržišno komuniciranje, konkurisao je sveukupno 51 projekt, što je porast od preko 40% u poređenju s prošlom godinom. Grand Prix i zlatnu nagradu Croatia Effie osvojili su Zagrebačka pivovara, primarna agencija BBDO Zagreb, medijska agencija Universal McCann i agencija Degordian za kampanju „Počeši s razlogom“. Zagrebačka je pivovara osvojila i zlatni Effie za kampanju „Naša mesta su zakon“ s primarnom agencijom BBDO, medijskom agencijom Universal McCann i agencijom Degordian. Zlatni Effie stigao je i u ruke Iskon Interneta s primarnom agencijom Señor i medijskom agencijom Mediacom za kampanju „I bogati plaču“. Srebrom su nagrađene kampanja “Donesi mi Domaćicu“ kompanije Kraš, primarne i medijske agencije Real grupe i JoomBoos Videostar izdavačke kuće 24 sata, agencije Projektil i reklamne agencije Imago.

Kampanje koje su ove godine odnele bronzu bile su „Rollover“ Hrvatskog Telekoma, primarne agencije McCann Zagreb i medijske agencije MediaCom Central Europe Zagreb, zatim kampanje „Osvoji Fiću u kafiću“ Atlantic grupe, primarne agencije Fahrenheit i medijske agencije Atlantic media, „Tko kaže da ne mogu. SA ZABOM MOGU“ Zagrebačke banke i primarne agencije Real grupa i medijske agencije MediaCom Central Europe Zagreb, „Božićna kampanja:Bijeg“ tvrtke Tele2, primarne agencije Imago i medijske agencije Media Polis, „Shake&Take¬ tvrtke Coca-Cola Adria, primarne agencije McCann Zagreb i medijske agencije Universal McCann, „Tvoje grlo je tvoja snaga“ Krka-farme, primarne agencije Imago i medijske agencije Mediacom Central Europe Zagreb, „Signal White Now Glossy Chic“ tvrtke Unilever Hrvatska te primarne i medijske agencije Mindshare.

Na temelju slogana „Ideje koje deluju“, nagrada Effie dodeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama na temelju kriterija efikasnosti, tj. na temelju uspešnog povrata sredstava uloženih u marketinške kampanje. Nagradu MIXX „Best in show“ koja se dodeljuje za najkreativnije i najefikasnije radove u online oglašavanju osvojila je agencija Digitalist za kampanju Potraži spas u H1 za klijenta H1 Telekom. MIXX nagrade su dodeljene i u kategoriji Brand awareness kampanja – „Out Of Office Awards 2016“ agencija BBDO Zagreb i Grayling za Hrvatsku turističku zajednicu.