vesti

Unapređena struktura McCann agencija unutar I&F McCann Grupe

Nakon proširenja poslovnih operacija na tržišta u Nordijskom regionu, a imajući u vidu  dalji razvoj poslovanja agencija i usluga na svim tržištima na kojima posluje, I&F McCann Grupa odlučila je da unapredi organizacionu strukturu.

Vladimir Dimovski kao CEO McCann Adriatic, pored McCann agencija u Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji, preuzima vođenje agencija u Srbiji i Crnoj Gori. Vladimir je deo tima više od 15 godina, njegov posvećen i odgovoran odnos doprineo je tome da agencije u regionu budu prepoznate od klijenata kao pouzdan partner u kreiranju komunikacije, a od strane stručne javnosti kao vodeće agencije na tržištima. Svojim strateškim razmišljanjem, matematičkim i kreativnim sagledavanjem i razumevanjem poslovnog okruženja i poznavanjem potreba tržišta Vladimir će zajedno sa timom agencije McCann Beograd raditi na daljem razvoju komunikacije klijenata.

„Deo sam McCann sistema više od 15 godina, sa njegovim razvojem sam se i sam razvijao, i na tom putu upoznao ceo proces kreativne industrije. Danas poslujemo na dva regiona, a ja sada imam odgovornost i privilegiju da budem na čelu jednog od njih. Naše agencije u okviru Adriatic regiona su i do sada pojedinačno beležile izuzetne rezultate i svaka na svom tržištu predstavlja lidera tako da ćemo u tom smeru i nastaviti, da kao integrisani komunikacijski sistem, pod jednim krovom pružamo efikasnost, kvalitet i kreativnost svojim klijentima, zaposlenima i saradnicima,“ rekao je Vladimir.

Olivera Perković, dosadašnja direktorka agencije McCann Beograd, unapređena je na poziciju zamenice izvršnog direktora I&F McCann Grupe i kao Chief Strategy Officer biće zadužena za definisanje korporativne strategije. Oliveri je poveren zadatak nastavka integracije McCann agencija na tržištima južne i severne Evrope, razvoja usluga, razmene ljudi i znanja, kao i formiranje specijalizovanih timova za više tržišta. Njeno znanje i iskustvo, zajedno sa agencijskim timovima, biće usmereni daljem strateškom razvoju agencija.

„Integracijom severa i juga imamo jedinstvenu priliku da razvijemo dalje našu komparativnu prednost kao sveobuhvatni sistem koji našim klijentima u najrazličitijim industrijama može ponuditi visok nivo ekspertize u domenu brend strategije, bogatog kreativnog proizvoda kao i vrhunskog dizajna. Sa bogatstvom različitih znanja i iskustava, u sinergiji više kultura i iskustva sa raznolikih tržišta, radujem se prilici da formiramo distinktivan pristup kad je u pitanju naša postojeća ponuda i kreiramo nove koje će našim klijentima pružiti dodatnu vrednost i benefit, a našim ljudima dalje profesionalno usavršavanje i jedan novi kvalitet,“ rekla je Olivera.

Povodom novih uloga Olivere i Vladimira u okviru I&F McCann Grupe, Srđan Šaper izjavio je sledeće: „Smelo iščekujemo izazove na dinamičnim tržištima na kojima poslujemo, odgovorni, posvećeni i znatiželjni da otkrivamo potrebe potrošača sa ciljem da, kao i do sada, svakoga dana gradimo snažne odnose sa svim našim partnerima. Razmenom znanja, iskustva, ljudi, sinergijom timova, razvojem usluga pružićemo našim partnerima ujednačenu, podjednako kvalitetnu uslugu bez obrzira da li svoj brend komuniciraju na jugu ili severu Evrope.” 

I&F McCann Grupa posluje u 12 zemalja južne i severne Evrope.