vesti

Veliki uspeh McCann agencija na BalCannes festivalu

Agencije I&F Grupe i ove godine ostvarile su veliki uspeh na regionalnoj smotri kreativnosti BalCannes. Ukupno četiri kampanje agencija McCann Beograd i McCann Zagreb prepoznate su kao najbolje u okviru 25 izdvojenih radova koji su obeležili prethodnu godinu. Ovaj uspeh dokaz je sjajnog timskog rada i partnerske saradnje, kako između klijenata i agencija, tako i među agencijama unutar komunikacionog sistema I&F Grupe.

Nagrađene su kampanje agencije McCann Zagreb “BONBON – Bontovnici” i “HT – Unlimited” za klijenta Hrvatski Telekom.

“Veseli nas vidjeti naša dva projekta u finalu regionalnih kreativnih kampanja. Posebno jer su te kampanje odraz našeg brand pozicioniranja. Mi preuzimamo ulogu kreiranja svijeta boljih mogućnosti putem tehnologije i digitalizacije društva. Naši brandovi te vrijednosti prenose i materijaliziraju, a u ovom slučaju i putem izvrsne komunikacije uz pomoć naše kreativne agencije McCann, što je struka i prepoznala. Čestitam cijelom timu uključenom u projekte i agenciji,” rekla je Branka Bajt, Brand direktor Hrvatski Telekom.

Izvršni kreativni direktor McCann Zagreb, Daniel Vuković, ističe: “Sretni smo zbog uvrštavanja naše 2 kampanje među 25 najboljih regionalnih kampanja objavljenih u posljednih godinu dana. Posebno zbog toga što se radi o velikim i važnim kampanjama za Hrvatski Telekom, našeg najvećeg klijenta. Danas, više nego ikad, tvrtke trebaju agencije koje razmišljaju kako unaprijediti poslovne rezultate i podići vrijednost njihovih brandova. McCann Zagreb još je jednom pokazao da je upravo takav partner svim svojim klijentima jer ima kontinuitet u kreiranju iznimno učinkovitih i kreativnih kampanja koje prepoznaju potrošači, ali i članovi žirija na festivalima.”

Među najboljih 25 kampanja regiona izdvojene su i kampanje “Plazma rituali” i “Hvala vam, doktori”, koje je McCann Beograd realizovao u saradnji sa agencijom UM Beograd.

“U godini koja se nije dogodila nikome već duže od jedan vek, kreativnost je ipak našla svoj put. Veoma smo ponosni na naš celokupan rad i saradnju sa klijentima i radujemo se uspehu naše dve kampanje,” rekla je Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka McCann Beograd, i dodala: “Veoma smo počastvovani ovom posebnom nagradom, koja predstavlja priznaje za kreativnost naše agencije u svakom vremenu, pa I vremenu pandemije. Nagradu New normal posvećujemo svim doktorima I zdravstvenim radnicima u našem regionu, kao izraz duboke zahvalnosti za njihove napore u 2020.“

“Ideja za kampanju nam je došla upravo od naših potrošača. Većina Plazma korisnika svoje rituale konzumacije shvata veoma ozbiljno. Za Plazma rituale kampanju dobili smo brojne pozitivne reakcije ljudi na našim digitalnim kanalima komunikacije. Nadamo se da će svako moći da se prepozna u nekom od njih, a verujemo da je ova kampanja uticala da neko pronađe i inspiraciju za svoj novi Plazma ritual,” kaže Aleksandra Savić, Senior brand menadžerka u kompaniji Bambi.