vesti

Weekend Media Festival preskače 13. izdanje i vraća se u septembru iduće godine

Nakon 12 uspešnih godina, 13. izdanje Weekend Media Festivala, neće se održati zbog globalne pandemije virusa Covid 19.

“Želimo da budemo odgovorni prema Weekend zajednici. Iako se činilo da će se situacija s koronavirusom do jeseni stabilizovati, sada kada to više nije izvesno odlučili smo da ne održimo ovogodišnji Weekend Media Festival. Weekend nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tokom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organizujemo festival ako ne možemo da budemo sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend”, izjavio je direktor festivala Tomo Ricov.

S obzirom na to da Weekend nije samo konferencija ili samo festival, već Rovinj, more, zabava, sunce, predavanja i druženje i da je njegova uloga posebna u specifičnom kontekstu regiona, Weekend se neće održati online niti u bilo kojem drugom obliku. Weekend ide samo ako se svi ti elementi mogu ispuniti i ako svi Weekendaši u tome mogu istinski uživati.

Svima koji su već kupili kotizacije biće vraćen celokupni iznos uplate. Organizatori ističu da je sledeće okupljanje u Rovinju rezervisano za iduću godinu kada će se svi posetioci moći zajedno prisetiti uspešnih 12 godina najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, a ovu godinu ćemo jednostavno preskočiti i što pre zaboraviti.