vesti

РАДНО И СВЕЧАНО

У среду 22. фебруара је у свечаном холу Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ облежена осамнаеста годишњица рада ВЕБ МРЕЖЕ – БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА и Интернет клуба из Љига. Ова специфична невладина организација својим деловањем на територији Републике Србије промовише коришћење напредних информационих и комуникационих технологија у институцијама образовања и културе. У својих првих 18 година Интерет клуб је окупио својим активностима велики број стручњака из Србије и иностранства на бројним едукативним и информативним семинарима, предавањима и радиницама.
Пристуне су данас поздравили у име домаћина Универзитетске библиотеке, Заменик управника др Адам Софронијевић који је истовремено и члан Управног одбора Интернет клуба Љиг, г. Мирко Марковић оснивач и председник Управног одбора Интернет клуба Љиг, књижевник Драган Хамовић, проф. др Снежана Маринковић декан Учитељског факултета у Ужицу, а честитку поводом јубилеја и подршку за будуће деловање упутио је Помоћник министра културе г. Дејан Масликовић. Прослави су присуствовали Заменик управника Народне Бибилиотеке Србије и Управитељ фондације Народне Бибилиотеке Србије, представници 29 библиотека из свих региона Србије и представници више других установа културе и образовања који су у претходних осамнаест година учествовали и били сарадници програма и пројеката Интернет клуба Љиг.

(Присутни представници библиотека из Београда, Лазаревца, Смедерева, Малог Црнића, Неготина, Врања, Крушевца, Краљева, Чачка, Пожеге, Ужица, Пријепоља, Ваљева, Осечине, Сремске Митровице, Старе Пазове, Инђије, Ковачице, института Винча, ДК Ст.град, УНСВ, НБС…уз електронско присуство Пожаревца, Јагодине, Чајетине и Кикинде)

На прослави су поред свечаног дела програма изложени и планови за деловање у овој години који обухватају реализацију неколико пројеката националног заначаја у области културе, као што је пројекат промоције менторског приступа у образовању запослених институција културе за напредне технике дигитализације и пројекат подстицања примене коришћења елемената игара и елемената пројектовање игара у библиотекама кроз образовање библиотекара за примену техника гејмификације у библиотекама. Присутни представници институција културе и многобројни библиотекари из целе Србије дали су подршку реализацији ових пројеката и израyили наду да ће учешћем у њима унапредити могућности за пружање квалитетних услуга и обогатити културни живот у својим градовима.

Извор: INternet club