vesti

25. Golden Drum počinje danas u Portorožu, Slovenija

Profesionalci iz kreativnih industrija pripremaju se za povratak u Portorož u Sloveniji, na jubilarni međunarodni festival kreativnosti Golden Drum: tri dana – 17. do 19. oktobra – inspirativnih razgovora i radionica, mnoštva edukativnih programa i izvanrednih mogućnosti za uspostavljanje poslovnih kontakata.

Tokom ova tri dana, više od 40 izuzetnih predavača razgovaraće o značaju inspiracije za rešavanje novih izazova koje donosi budućnost i predstaviće primere i načine koji mogu da nam pomognu da postanemo inicijatori budućih promena. „Mi težimo da obuhvatimo širok spektar tema pored našeg fokusa na kreativnost, kako bi festivalsko iskustvo bilo što sveobuhvatnije a program što više podsticao na razmišljanje i bio što informativniji i inspirativniji. Veliki deo festivalskih sadržaja posvećen je najboljoj praksi i poboljšanju poslovnih rezultata. Stoga, inspiraciju za rešavanje budućih izazova tražimo kod onih koji znaju kako da na najbolji način uoče kontradiktornosti modernog doba. Oni su najbolji katalizatori budućih promena,” izjavila je Mojca Briščik, predsednica festivala Golden Drum.
Učesnici će imati priliku da slušaju predavanja Ser Džona Hegartija, osnivača i kreativca iz kompanije „Bartle Bogle Hegarty“, Velika Britanija, Berija Veksmana, izvršnog potpredsednika i globalnog izvršnog direktora za strategiju iz kompanije „R/GA“ iz Njujorka, Dejvida Pivka, direktora brend komunikacija iz kompanije „NIKE EMEA“, Jan Jele de Boera, kreativnog stratega iz „MediaMonks“, Holandija, Džastina Bilingsleja, izvršnog direktora „Publicis Emil“, Velika Britanija, Stefana Lerkea, izvršnog direktora Svetske organizacije oglašivača (World Federation of Advertisers), Belgija, Martine Olbertove, osnivača i „Chief Meaning Officer“ Meaning Global, UK/Češka Republika, Majline Svildens, direktorke „The ZOO EMEA“, Francuska i mnogih drugih.

Festival će pratiti zabavni događaji za uspostavljanje poslovnih kontakata, počevši od prijema na otvaranju festivala Golden Drum (Meet and Greet) koji će se održati danas od 20 časova. U četvrtak će učesnici imati priliku da prisustvuju događaju Wild Wild East u organizaciji McCann Worldgroup kompanije sa početkom u 21 čas. Vrhunac festivala biće svečana večera, a nakon nje i žurka u petak uveče, gde ćemo upoznati pobednike festivala Golden Drum.

Više informacija o festivalu možete pronaći na veb adresi www.goldendrum.com.