vesti

ANĐELKO TRPKOVIĆ IZRŠNI, A BRANISLAV LONČAR FINANSIJSKI DIREKTOR PUBLICIS ONE SRBIJA

Svi imenovani lideri kompanije Publicis One Srbija već su preuzeli svoje nove uloge

Kompanija Publicis One u petak je predstavila članove svog rukovodstva za Srbiju, koje je nominovao Miša Lukić, regionalni Izvršni direktor Publicis One za centralnu i istočnu Evropu. Publicis One je globalna agencija za komunikacije, koja pod jednim krovom objedinjuje sve agencije iz Publicis Groupe. Sa više od 8.000 zaposlenih, ova kompanija posluje širom Latinske Amerike, Evrope, Srednjeg Istoka, Afrike i Azije.

Publicis One predstavlja poslovni model budućnosti koji Publicis Grupa sprovodi na pedeset tržišta širom sveta. Prepoznajući istovremenu potrebu za specijalizovanim i integrisanim pristupom marketingu danas, Publicis One objedinjuje vrhunske stručnjake iz različitih disciplina marketinga, dok u fokusu uvek ostaje interes klijenata.

Ovakav model klijentima pruža sveobuhvatna rešenja, uz lak i fleksibilan kontakt sa brojnim stručnjacima iz različitih oblasti marketinga. Brendovi koje obuhvata krovna kompanija Publicis One Srbija, a koji su donedavno bili deo MMS Communications, uključuju Leo Burnett, Publicis, Saatchi & Saatchi, Starcom, Mediavest i Zenith. Svi oni će nastaviti da postoje, posluju i rastu unutar Publicis One organizacije.

„Radujemo se novim prilikama koje Publicis One može da ostvari u Srbiji. Tokom godina, radom naših agencijskih brendova, razvili smo znanja i veštine koje će zadovoljiti komunikacijske potrebe naših klijenata. Komunikacije i kreativnost više nisu dovoljne, danas je potrebna sposobnost da se doprinese poslovnoj transformaciji klijenata. Organizacija kompanije Publicis One će nas odvesti korak dalje: omogućiće nam da integrišemo svoju stručnost i ponudimo klijentima sveobuhvatnije planove koji će odgovoriti na njihove potrebe za transformacijom i diferencijacijom u današnjem svetu“,kaže Lukić.

Publicis One je imenovao rukovodstvo u Srbiji i za izvršnog direktora postavio Anđelka Trpkovića, a za izvršnog finansijskog direktora Branislava Lončara.

Trpković ima 15 godina iskustva u komunikacijskoj industriji, kako na strani agencije, tako i na strani klijenta. Karijeru u komunikacijskoj industriji započeo je kao direktor Client service odeljenja u marketinškoj agenciji Srebrn &Tuš, a zatim se, kao izvršni direktor marketinga, pridružio Vojvođanskoj banci, jednoj od najvećih banaka u Srbiji u to vreme. Nakon toga šest godina je radio kao generalni direktor Beogradskog sajma, a potom je 2010. godine imenovan za CEO-a MMS Communications Srbija. Tokom karijere dobio je priznanja za svoj rad kroz nekoliko nagrada za izvanredne poslovne rezultate, kao i specijalnih nagrada srpskih novinara za komunikaciju sa medijima.

Lončar poseduje temeljno poznavanje i iskustvo iz oblasti finansijske analize, revizije, interne kontrole i investicija. Još 2009. godine počeo je da radi u Leo Burnett-u kao finansijski menadžer. Dve godine kasnije preuzeo je funkciju finansijskog direktora kompanije MMS Communications Srbija i postao najmlađi finansijski direktor u celojPublicis Grupi. Specijalizovao se u oblasti implementacije finansijskih poslovnih strategija i razvoja efikasnog finansijskog okvira sa optimizovanim finansijskim procesima i implementacijom automatskih internih kontrola.

Svi imenovani lideri kompanije Publicis One Srbija već su preuzeli svoje nove uloge.

„Dinamičan region Centralne i Istočne Evrope pruža mnoštvo poslovnih prilika i zato je ključan za aktivnosti kompanije Publicis One. Pod vođstvom Miše Lukića kao našeg regionalnog CEO-a, ali i dokazanih lokalnih lidera na srpskom tržištu, ne sumnjam da ćemo uspešno provesti Publicis One model širom Centralne i Istočne Evrope, što će doprineti i rastu naših klijenata“, rekao je Jarek Ziebinski, globalni CEO kompanije Publicis One. „Takođe verujem da ovim modelom zapravo okrećemo jedan potpuno nov list, koji koje će inspirisati novu vrstu kreativnosti, danas preko potrebnu industriji.”

Izvor: Media Marketing