vesti

Aplikacije za bolju organizaciju

Vreme koje provodite na telefonu obično smanjuje vašu produktivnost na poslu, ali ako ih upotpunite sa pravim aplikacijama, mobilni i tableti mogu biti baš onaj vetar u leđa koji je potreban vašoj karijeri.

Aplikacije su postale važni stvaraoci imidža poslovnih ljudi, koji ih koriste ne da bi gradili virtualnu sliku o sebi, već da bi zaista na najbolji način iskoristili svoje vreme i potencijale.

Ovo je devet besplatnih programa koji vam mogu olakšati i posao i život.

Mint – upravitelj vaše riznice

Mint vam pomaže da sve svoje finansije vidite na jednom mestu – kolika vam je plata, ušteda, računi, stanje na kreditnoj kartici… Automatski se apdejtuje kako dođe do promena u transakcijama, a alarm koji se aktivira kada je vreme za izmirenje računa čuvaće vas od opomena banke.

Aplikacija kategorizuje vašu potrošnju u nekoliko kategorija, izračunava mesečnu potrošnju za svaku i stvara vaš budžet, a kada se podeli na dane do sledeće plate, biće vam jasnije kolika treba da bude vaša dnevna potrošnja. Pomoću nje možete i da pravite finansijske planove za putovanja, otplatu duga ili kupovinu. Može da se koristi i oflajn.

Mailtracker – ko me čita?

Ponekad to koliko ćete posla danas završiti ne zavisi od vas, već od drugih ljudi. Aplikacija mejltreker je dodatak inboksu i džimejlu, a služi za to da vam pokaže da li je onaj kome ste poslali poruku istu video, kada je i koliko puta otvorio mejl. Pa neka kolega ponovo pokuša da vas “masti” da je kasno pregledao poštu.

Refresh – vaša Endi

Sećate se scene iz “Đavo nosi Pradu” kada Endi šapuće Mirandi na uho ko su ti silni gosti na gala proslavi magazina, pa se ova pravi kako ih odlično poznaje? Ova aplikacija to radi za vas.

Ukoliko imate važan sastanak sa novim klijentom, želite da ostavite dobar utisak, a o njoj ili njemu ne znate baš ništa, aplikacija će sa društvenih mreža brzo sakupiti sve javno dostupne podatke o toj osobi, a vama dati temu kojom ćete impresionirati sagovornika. Možete i sami napraviti podsetnik o toj osobi i tako se pripremiti za sledeći susret.

Habit tracker – napred dobre navike

Ima onih dana na poslu kada se niste ni osvrnuli, a osam sati je protutnjalo. Celu radnu sedmicu nikako da se setite da bekapujete svoja dokumenta, da se konsultujete sa kolegom ili ugovorite novi projekat. Ova aplikacija pomaže vam da razvijate one navike koje su za vas dobre.

Za vreme posla podseća vas da pijete više vode, sedite uspravno, pravite pauzu svakih nekoliko sati, dok vas nakon radnog vremena podseća na one lične navike koje ste obećali da ćete negovati – bilo da su to trening, osam sati sna ili aktivnost na društvenim mrežama.

Hours – evo šta vam troši vreme

Ovo je aplikacija za ljude koji u toku radnog dana imaju milion zadataka. Pomoću nje saznaćete na šta tačno najviše trošite vremena i da li je vaša pažnja pravilno raspoređena. Ako vam najviše sati oduzimaju poslovi koji nisu bitni za vaše karijerne ciljeve, vreme je reorganizaciju.

Cisco WebEx Meetings – i park je sala za konferencije

Oni koju imaju mnogo sastanaka, a istovremeno često putuju ili borave van firme, neretko koriste ovu aplikaciju da pristupe željenoj veb konferenciji, ali i da proslede ili prime fajl, da komentarišu prezentaciju ili podatke iz eksel tabele u realnom vremenu, dok sve vreme pričaju sa svojim kolegama. Besplatna verzija ograničava se na troje ljudi po sastanku.

CamCard – pune ruke vizit karti

Svi i dalje drugima dele svoje vizit karte, ali ko to zaista i skuplja? Ovo je jedna u nizu aplikacija koja vam omogućava da vizit karte kojima ste nakon nekog važnog poslovnog događaja napunili džepove prebacite u elektronsko izdanje.

Kartica se slika, a aplikacija sačuva najvažnije podatke u listu kontakta. Ove elektronske vizit karte onda možete i sami razmenjivati. Postoje slične aplikacije sa više opcija, ali nisu besplatne.

Evernote

Aplikacija koju skoro svako ima u svom telefonu, ali ne koristi. Ona sprečava da ideje koje vam sinu dok letite avionom ne “odlete” kada se spustite na zemlju.

Služi da vam pomogne da se lakše organizujete, da isplanirate radni dan i bude svaštara u kojoj ćete beležiti sve što vam padne na pamet. Podržava razne formate, te svoje poruke možete da snimite kao video, foto, u PDF-u i td.

Llama

Aplikacija koja vas izvlači iz neprijatne situacije. Ona očitava lokacije na kojima se nalazite i na pojedinima, ako to želite, momentano vam gasi zvono. Tako se neće desiti da vam prodoran zvuk omiljene pesme pokvari važan sastanak u banci ili Skupštini, ili stvori neprijatnu situaciju na groblju, u crkvi ili sudnici. Takođe, ako aplikacija pročita da ste u kući ili u teretani, telefon može da vam zvoni jače. Neke slične su bolje, ali ova je bepslatna.

Izvor: Blic

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija