vesti

Dizajnerka Marina Mićanović predstavlja novu kolekciju torbi “UniUkiyo”

Više od modnog detalja – torbe koje imaju priču

Renomirana dizajnerka Marina Mićanović koja poslednjih šest godina živi i stvara u Njujorku, predstavlja novu kolekciju torbi “UniUkiyo”. Marina tim povodom dolazi u Beograd, a po povratku priprema modnu izložbu u jednom od najpoznatijih privatnih klubova sveta Soho House.

Kolekcija “UniUkiyo” odražava duh Njujorka, hvatajući esenciju njegovih dinamičnih ulica i jedinstvenog karaktera njegovih stanovnika. Torbe su unikatnog dizajna, izrađene ručno od luksuzne kože, multifunkcionalne, unisex. Hrabro spajaju visoku modu i ulični stil. Zahvaljujući inovativnim dizajnerskim rešenjima, lako se transformišu, te se mogu nositi na više načina prilagođavajući se različitim prilikama. Kuriozitet je da neke kao dodatak imaju i rukave pa su to torbe koje se mogu obući. Nova kolekcija obojena je zlatnom, crnom, bež, narandžastom, jarko crvenom i zelenom bojom. “UniUkiyo” torba nije samo praktičan modni dodatak, nego jasno govori o onome ko je nosi. Reči koje je najbolje opisuju su: jedinstvena, hrabra, ekstravagantna.

Marina Mićanović je tokom prethodnih godina stekla međunarodnu prepoznatljivost, svoje kolekcije izlagala je na prestižnim manifestacijama, tri puta se pojavila na Njujorškoj nedelji mode, a potom i na Nedelji mode u Parizu, imala brojne modne izložbe širom sveta. Pre četiri godine, napravila je zaokret u svom stvaralačkom radu i sa kolekcija ženske mode preusmerila je svu pažnju isključivo na torbe “UniUkiyo”.

  • Desilo se to tokom pandemije. Tada je nastala prva torba i odmah sam znala da je to ideja koju moram da nastavim da razvijam i da joj se u potpunost posvetim. Ubrzo sam i pravno zaštitila moj autorski dizajn. Vrlo brzo ta priča počela je da daje rezultate i sada se već moje torbe mogu videti na ulicama širom sveta – objašnjava Marina Mićanović koja inspiraciju pronalazi u različitim ljudima, multikulturalnosti i duhu metropola. Da bi oslikala duh Njujorčana koji je utkala u poslednju kolekciju, za njeno fotografisanje angažovala je zanimljive ljude iz realnog života među kojima su plesači, šminkeri, modni dizajneri, fotografi, menadžeri.