vesti

Heineken: stvaramo bolji svet

Naša ambicija je da svojim poslovanjem stvaramo bolji svet kroz celokupan lanac vrednosti.

Kompanija HEINEKEN Srbija povećala je upotrebu domaćih sirovina za proizvodnju piva za 150% od 2010. godine, dok je potrošnju vode u proizvodnji smanjila za 20% u poslednje dve godine. Osim toga, 12% od ukupnog broja Heineken® objava u medijima posvećeno kampanjama o važnosti odgovorne konzumacije alkohola, podaci su iz objavljenog izveštaja „Poruka u boci“ (Message in the bottle) koji predstavlja rezultate kompanije za 2017. godinu na temu održivosti u okviru HEINEKEN-ovog programa Stvaramo bolji svet.

„Za nas održivo poslovanje podrazumeva kompletan lanac vrednosti od ubranog zrna ječma do poslužene čaše piva. Velike uštede smo postigli od kako smo došli na ovo tržište ali pred nama je još mnogo posla. Sledeći korak je da nakon 2020. godine definišemo novu strategiju i postavimo još više ciljeve, jedan od njih je drastično smanjenje emisije CO2 u okviru HEINEKEN-ovog programa „Izbaci C“ (Drop the C – ugljenik)“, izjavio je Viktor Gilhofer, direktor kompanije HEINEKEN Srbija.

„Poruka u boci“ predstavlja deo integrisane strategije održivosti „Stvaramo bolji svet” koju kompanija HEINEKEN globalno implementira od 2010. godine. Ovom strategijom obuhvaćeni su najvažniji projekti na području društvene odgovornosti, od zaštite izvora pitke vode, smanjenja emisije ugljen-dioksida, održive nabavke, promovisanja odgovorne konzumacije, zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, do saradnje sa lokalnom zajednicom.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo