vesti

#ijaseborim za novu Roditeljsku kuću

U Srbiji, gde svakog dana jedno dete oboli od raka, važno je da zajedno podignemo svest javnosti da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka misija čitavog društva.

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje tradicionalne skupove u 12 časova, na centralnim trgovima više od 30 gradova širom Srbije. U Beogradu, događaj će se održati u isto vreme, kod Delijske česme, u Knez Mihailovoj. I ove godine će, uz prigodan program, okupljeni poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

Pored dolaska na događaj, kampanji I ja se borim, može se priključiti putem slanja SMS poruke na broj 1150 (cena poruke je 100 dinara za sve operatere).

Ove godine cilj kampanje je prikupljanje sredstava za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. Kampanja, čiju realizaciju ove godine pomaže agencija McCann Beograd, nastoji da podstakne kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice. Tokom ovih godina postojanja kroz udruženje je prošlo više od 1500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Agencijski tim:
Kreativni direktor: Jana Savić Rastovac
Senior Art Director: Miloš Opačić
Client servis: Radojka Bošković
Strateg: Katarina Pribićević
Account i PR: Tamara Koštro
Copywriter: Luka Ličina
Digital Content Editor: Milica Zeljković
Production Artist: Jasmina Čabarkapa
Producent: Nebojša Ereš