vesti

Jedan srebrni i dve bronzane Effie nagrade za McCann Beograd i UM Beograd

Nagrade su osvojene za kampanje osmišljene i realizovane za klijente: The Coca-Cola Company, Koncern „Bambi“ i Udruženje „Da Se Zna!“.

Agencija McCann Beograd sa svojim kampanjama ušla je u finale 6 kategorija, a dobila je priznanja u 3 kategorija, od toga jednu srebrnu i dve bronzane Effie nagrade. U realizaciji ovih kampanja McCann Beogradu agencija partner bila je UM Beograd, takođe članica I&F Grupe.

Srebrni Effie osvojen je u kategoriji Bezalkoholna, negazirana pića za kampanju „Coca-Cola otkriva misterije Srbije” realizovana za klijenta The Coca-Cola Company, dok su dve bronzane nagrade dobijene u kategorijama Grickalice & slatkiši za kampanju „Tvoj Plazma ritual“ za klijenta Koncen „Bambi“, kao i u kategoriji Medijska ideja i medijska inovacija za kampanju „Ne odričem se” kreirana i realizovana za klijenta Udruženje „Da Se Zna!“.

Efektivnost je za McCann oduvek bila prava mera uspešnosti priča koje u ovom poslu pričamo. To je način da naša industrija kreira vrednost! Uspeh koji prepoznaje Effie, je uspeh koji pripada koliko timovima, toliko i pojedincima. On slavi partnerstvo, transparentnost, strpljenje, ekspertizu. Zato mi u McCann-u verujemo da ovaj festival prevazilazi standardno shvatanje uspešnosti, već čitavu industriju pomera u pravcu jedne nove kulture koju zajedno grade klijenti i njihove agencije” kaže Katarina Pribićević, direktorka strateškog planiranja, McCann Beograd.

Agencija UM Beograd je kao agencija partener ušla u najviše , čak 7 finala.

Ponosna sam na sve moje kolege i naše klijente i partnere – ostvareni rezultati govore za sebe. Efektivnost je ono čemu težimo u svakodnevnom radu i zato su ova priznanja još značajnija. Dodatno sam ponosna na činjenicu da smo kao medijska agencija ušli u najviše finala” ističe Branislava Cagronov, regionalna direktorka agencije UM.

Effie nagrada je priznanje koje se dodeljuje na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou agencijama i oglašivačima koji stoje iza uspešnih marketinških kampanja koje su ostvarile ili premašile postavljene ciljeve i tako rešile izazove pred kojima su se našli njihovi brendovi i kompanije. Ova nagrada donosi precizna i jasna merila, pokazujući da se ulaganje u marketing isplati, i tako predstavlja najbolji vid promocije naše industrije kao dokaz saradnje oglašivača i agencija u stvaranju i razvijanju uspešnih brendova.