vesti

KONTROLNI ZADATAK ZA SVE OSIM ZA DECU

McCann Beograd kreirao je kampanju za Fondaciju „Alek Kavčić“ pod sloganom „Imamo pravo na besplatne udžbenike“. Fondacija, čiji je osnovni cilj promocija obrazovanja i nauke, zalaže se za to da svi udžbenici za sve razrede osnovne škole budu besplatni kako bi znanje bilo dostupno svima.

Početak kampanje obeležio je kontrolni zadatak za sve osim za decu. Odgovori na ovom kontrolnom zadatku upućuju na jedini mogući zaključak –osnovci imaj upravo na besplatne udžbenike!

„Verujemo da kontrolni zadatak nije bio težak i da su roditelji, učitelji, nastavnici, a posebno oni koji odlučuju o obrazovanju dece, shvatili da moraju malo da zagreju stolicu i obnove gradivo. Jer, ako ne znamo da odgovorimo na pitanja kontrolnog zadataka, stvarno zaslužujemo diktat na sledećem času“, izjavila je Jelena Urošević, Account Director, McCann Beograd.

“Do sada je javnost mogla da vidi naš TV spot, objave u štampanim ali i digitalnim medijima. Ovo nije samo jedna kampanja, već dugoročna podrška obrazovanju u Srbiji. Znanje ne smemo naplaćivati. Znanje pripada svima i mora biti dostupno svakome, naročito deci. Zato udžbenici za osnovnu školu moraju biti besplatni“, rekao je Miloš Paunović, Associate Creative Director, McCann Beograd.

Više informacija pronađite na sajtu: https://www.besplatnabiblioteka.com/