vesti

Nagrađena knjiga „Kako su reklame promenile filmski jezik“

Na Festivalu „Pazi šta čitaš“ održanom u Komabnk dvorani od 23. do do 25. maja, na kom je predstavljeno hiljadu odabranih dela 54 izdavača, u kategoriji knjiga koje su doprinele inovativno-obrazovnoj praksi nagrađena je knjiga „Kako su reklame promenile filmski jezik“ Dragana Veselinovića u izdanju Nju momenta i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. 
Odluku je doneo žiri u sastavu Aleksandar Jerkov, predsednik, Zoran Blažina, Ljubica Urošević, Predrag Šarčević i Stana Šehalić.

“Imao sam veliko zadovoljstvo da pročitam knjigu Kako su reklame promenile filmski jezik  doktora Dragana Veselinovića. Kao dugogodišnji profesor na FDU, koji se bavio upravo problematikom filmskog jezika, mogu da kažem kako ovo delo predstavlja veliko teorijsko unapređenje istraživanja u toj oblasti. Dr Veselinović je čovek koji je uspeo da objedini postojeća znanja i da ih dopuni onim što se u međuvremenu odigralo u audio vizuelnom stvaralaštvu, sve to da klasifikuje i na jedan veoma jasan i jednostavan način približi, kako ljudima koji se već bave ovim načinom izražavanja, tako i onima koji počinju i nameravaju da uče. Mogu slobodno reći da se radi o veoma važnom delu koji će generacije moći da koriste za unapređenje svoga uvida u audio vizuelne medije…” – Goran Marković, profesor emeritus