vesti

NORVEŠKA IZVOZI IDEJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ

Agencija Scandinavian Design Group, koja posluje u okviru I&F Grupe, kreirala je koncept i dizajnirala korisničko iskustvo za The Explorer, digitalnu platformu za istraživanje široke ponude zelenih i održivih rešenja u Norveškoj.

Cilj ove digitalne platforme je predstavljanje norveških kompanija svetskom tržištu i pozicioniranje Norveške među pionirima održivog razvoja. The Explorer su razvile dve agencije: Scandinavian Design Group, zadužena za razvoj koncepta i korisničkog iskustva, i Creuna, odgovorna za tehničku izgradnju platforme.

The Explorer, nova digitalna arena norveškog zelenog izvoza, mesto na kome se susreću globalni izazovi i održiva norveška rešenja, predstavile su Erna Solberg, premijerka Norveške, i Anita Krun Troset (Anita Krohn Traaseth), direktorka Innovation Norway.

Ideja je razviti snažniji nacionalni brend i pozicionirati Norvešku za budućnost, a za uzvrat povećati izvoz i osigurati model socijalne zaštite za buduće generacije. Katrin Pia Lund (Cathrine Pia Lund), direktorka brenda Norveška unutar Innovation Norway, lansirala je The Explorer zajedno sa premijerkom, naglašavajući važnost ove inicijative: “Ne radi se o kreiranju logotipa, slogana ili kampanje. Radi se o našoj sposobnosti da ispričamo jedinstvene priče o tome ko smo, odakle dolazimo i šta možemo da ponudimo svetu. Da bismo od svoje zemlje napravili uspešan brend moramo da razmislimo šta je za nas kao naciju autentično i jedinstveno.”

“Razvoj platforme The Explorer je veoma zanimljiv projekat sa velikim potencijalom. Norveška kao zemlja treba da se pozicionira na visoko konkurentnom međunarodnom tržištu. Velika je čast biti uključen u stvaranje novog nacionalnog brenda naše zemlje i na to smo veoma ponosni”, kaže An Mari Brejdi (Anne Marie Brady), direktorka agencije Scandinavian Design Group.

Kontakti:

An Mari Brejdi (Anne Marie Brady) – Direktorka, Scandinavian Design Group

+ 47 91523260 / anne.marie.brady@sdg.no

 

Liv Marit Nas (Liv Marit Naess), Vođa projekta za Brand Norway, Scandinavian Design Group

+ 47 93865814 / livmarit.naess@sdg.no

 

Ključne informacije o projektu:

 

Klijent: Innovation Norway

Agencije: Scandinavian Design Group u saradnji sa Creuna i Zynk

 

Tim:

Anne Marie Brady (Client Director / CEO)

Liv Marit Næss (Business Designer / Project Lead)

Marie Slettvold (Project manager)

Ida Andersen (Grafic Design)

Nicklas Haslestad (Grafic Design)

Madi Thompson (User experience)

Sindre Setran (Interaction Design)

John Fielding (Story Design)

Robin Mientjes (Font Design)

Podelite tekst!