vesti

Nova kampanja sajta Poslovi.infostud.com “Nađi novi posao”

Više od 80 odsto zaposlenih u Srbiji nije zadovoljno svojim poslom, а prema svetskim istraživanjima promena posla predstavlja četvrtu najstresniju promenu u životu. Kako u takvoj situaciji motivisati pojedince da se odvaže i upuste u traženje novog, odgovarajućeg posla?

Vodeći sajt za zapošljavanje u Srbiji, Poslovi.infostud.com, i McCann Beograd, osmislili su seriju urnebesnih videa u kojima vidimo protagoniste u hipotetičkoj situaciji: šta bi bilo da nisu promenili posao i postali ono po čemu ih prepoznajemo i volimo. Na taj način prikazani su pozitivni primeri koje pružaju ličnosti iz javne sfere, koje svoj uspeh duguju upravo tome što su se u nekom trenutku odvažile na ovu promenu. U kampanju su uključeni Neda Ukraden (pevačica, diplomirana pravnica), Marko Šelić Marčelo (pisac, bivši tattoo majstor) i Dejan Pantelić (voditel, bivši radnik u pekari).

Poznate ličnosti strateški su birane kako bi kampanjom bile obuhvaćene i podstaknute različite ciljne grupe. Pored toga, bilbordi su strateški postavljani na lokacije u gradovima koje imaju veze sa protagonistima (npr. Neda Ukraden, koja ima diplomu čak dva fakulteta, postavljena je pored Ekonomskog fakulteta u Beogradu) kako bi dodatno pokrenuli razgovor na temu promene posla.

 

Kampanja je u prvoj nedelji emitovanja na YouTubu privukla veliku pažnju i proizvela lavinu komentara na društvenim mrežama. Pogledajte o čemu je reč:

Neda Ukraden: https://www.youtube.com/watch?v=kXTKuHZxncw

Dejan Pantelić: https://www.youtube.com/watch?v=hasj4pyO1Pk

Marčelo: https://www.youtube.com/watch?v=YuRHqh9q_Fgv

 

Integrisani kreativni tim:

Jana Savić Rastovac, Kreativna direktorka

Vladimir Ćosić, Digitalni kreativni direktor

Sandra Stojanović, Digitalni copywriter

Marko Marković, Junior copywriter

Lidija Milovanović, pomoćnica kreativnog direktorka

Branko Rosić, dizajner

 

Akaunti: Milena Đorić Gudurić i Aleksanadra Bradić

 

Strateška planerka: Katarina Pribićević, direktorka strateškog planiranja