vesti

OBJAVLJEN PROGRAM DANA KOMUNIKACIJA!

Oficijelne predstavljen program ovogodišnjih Dana komunikacija, koji će se održati od 30. marta do 2. aprila u hotelu Lone u Rovinju u organizaciji HURA-e i IAB-a Hrvatska. Uz već najavljenog Aleka Brauna, predstavljena je nova zvezda festivala, suosnivač i bivši portparol zloglasnog portala za torrente The Pirate Bay, Peter Sunde, ali i drugi interesantni govornici i sadržaji.

U digitalnom dobu, kada svako može postati kreator sadržaja, posebno je važno razviti svest o toj moći, ali i odgovornosti koja sa njome dolazi. Peter Sunde Kolmisoppi je politički i računarski stručnjak koji je javnosti najpoznatiji kao suosnivač i bivši portparol portala The Pirate Bay. Zbog učestvovanja u širenju piratskog sadržaja osuđen je na pet meseci zatvora, a na Danima komunikacija Sunde će progovoriti upravo o odgovornosti u digitalnoj eri i nevidljivim strukturama moći koje utiču na sve nas.

Direktor razvoja Centra za psihometriju u Kembridžu Vesselin Popov na Danima komunikacija opisaće kako algoritmi za predviđanje Apply Magic Sauce koriste psihološke informacije i podatke sa društvenih mreža kako bi izradili profile korisnika koji se zatim koriste u političkim kampanjama ili komunikaciji korporacija. Koliko ova metoda može biti presudna u kampanjama, potvrđuje njena uloga u poslednjim američkim predsedničkim izborima i u referendumu održanom u Velikoj Britaniji. Popov će posetiocima Dana komunikacija predstaviti sve prednosti upotrebe ove tehnologije, ali i kako je pravilno primeniti u tržišnom komuniciranju kako bi se sprečile potencijalne zloupotrebe.

Na Danima komunikacija posetioce očekuju i brojni sadržaji sa festivala u Kanu, kao što su predavači te video sekcije nagrađivanih svetskih projekata i najboljih predavanja, a na festival dolazi i direktor nagrada festivala Simon Cook. Kao i proteklih godina, organizatori nastavljaju sa poznatim festivalskim formatom „Piva Posle Programa“ uz ležernu diskusiju aktualne teme, a program obiluje i edukativnim radionicama i zabavnim popratnim sadržajima.

Redovne cene kotizacija za festival na snazi su od 2. marta, a sve informacije o paketima pojedinačnih kotizacija, kao i detaljni program festivala možete pronaći na službenim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.