vesti

Održan sastanak udruženja regije

U Zagrebu je u petak  25. avgusta održan skup regionalnih udruženja na kom  je razgovarano o aktuelnim pitanjima struke, između ostalih: u kom pravcu ide industrija i kako će se tržište oblikovati i razvijati u perspektivi,  o stanju u regulativi i samoregulativi i mogućnostima unapređenja, kao i o aktivnostima nacionalnih asocijacija. Međusobna razmena iskustava podstakla je diskusiju o mnogim temama.

Sastanku su prisustvovali: Viktor Nikolić, predsednik UEPS-a, Vanda Kučera, potpredsednik UEPS-a, Davor Bruketa, predsednik HURE, Mojca Briščik, izvršni direktor SOZ-a, Ana Ivandić (SOZ), Sašo Pešev i Elena Stefanova iz makedonskog MAAM-a, Velibor Zolak koji je predstavljao crnogorski advertajzing, Jelena Ivanović izvršni direktor IAA, Stana Šehalić, generalni sekretar UEPS-a. Dunja Ivana Balon i Silvija Kovačić iz HURE bile su odlični domaćini skupa.

O zaključcima sa susreta opširnije u narednim prilozima. Ova susretanja počela su prošle godine na inicijativu Udruženja za tržišne komunikacije Srbije a prvi sastanak održan je u junu 2016. u Beogradu.ef