vesti

Otvorene su prijave na BalCannes! Zauzmite svoje mjesto među najboljima u regiji – a i u velikom BalCannes Reportu

Objavljen je pravilnik natjecanja, a među sjajnim nagradama i brojnim novostima kojima će BalCannes istaknuti genijalnost i najbolje u regionalnoj komunikacijskoj industriji posebno se ističe najava novog BalCannes Reporta – pregleda stanja u regiji koji će se na godišnjoj bazi objavljivati s listom najboljih i biti dostupan svima na tržištu.

U punom su jeku pripreme za novo izdanje BalCannesa – nakon što je deset godina ujedinjavao naša tržišta, sada im ponovno otvara svoja vrata, a najbolji projekti, agencije i oglašivači bit će proglašeni pod reflektorima velike dvorane Dana komunikacija! Novostima tu nije kraj – službeno je dostupan pravilnik natjecanja koje će ovoga puta zasjati u kompetitivnijem svjetlu i definirati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

Svi smo mi BalCannes! A novo poglavlje BalCannesa treba zadovoljiti potrebu kolega iz regije, kako u agencijama tako i među oglašivačima, za boljim poznavanjem kreativnosti koje ta regija pruža i kretanjima na pojedinim tržištima. Najvažnije, BalCannes ostaje BalCannes – nastavlja inspirirati i ujedinjavati regiju, stoga nam se pridružite i pokažite da ste najbolji“, poručio je Damir Ciglar, član Organizacijskoga odbora Dana komunikacija i jedan od idejnih pokretača ovoga natjecanja.

BalCannes Report ponudit će svježe podatke o tržištima

Pravilnik nudi uvid u značajne promjene u konceptu natjecanja, a jedna je od najvećih novosti BalCannes Report, pregled stanja u regiji po BalCannesu, koji će se na godišnjoj bazi objavljivati s listom najboljih i biti dostupan svima. Po završetku natjecanja analiza rezultata i osvojenih bodova u ovom opširnom izvještaju pokazat će tko su bili najbolji na BalCannesu prema nizu kriterija – s obzirom na zemlje natjecatelja, kategorije, projekte, agencije, oglašivače, raznolikost perspektiva žirija itd.

Spektar kategorija poslovnoga djelovanja

Natjecateljski će se projekti vrednovati i nagrađivati prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkuriraju na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija Razno i Društvena odgovornost, koja će proslaviti društvene akcije i moć kreativnosti u službi pozitivne promjene u svijetu, prijaviteljima će biti dostupno čak 13 kategorija. U svakoj od njih bit će moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili brončanu nagradu, a o najboljim radovima odlučivat će žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činit će predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijaliziranim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijima nagraditi nagradom koja će odabrani projekt istaknuti u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award!

Na natjecanje možete prijaviti svoje cjelovite, integrirane kampanje te pojedinačne, jedinstvene dijelove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju koje ste provodili tijekom dvogodišnjega kvalifikacijskog perioda od 20. kolovoza 2020. do 20. studenog 2022.

Zadivite regiju, sudjelovanje je jednostavno

Svi oni koji su spremni svoje najbolje kreativne radove dati na uvid vodećim stručnjacima regije – te se zamišljaju pod svjetlima reflektora uz gromoglasni pljesak regije i zasluženo priznanje za svoj trud i izvrsnost – pozivaju se da ispoliraju svoje prijave jer BalCannes se vraća kako bi ponovno ujedinio regionalnu komunikacijsku industriju i istaknuo njezinu genijalnost.

Prijavni je obrazac jednostavan, a sve informacije dostupne su na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

***

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija nose dvostruku nominaciju za jedan od najboljih evenata na svijetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the boxpristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Omiljeni festival poznat je po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promjena. I sljedećega će travnja ujediniti sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj – zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu – nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

***

O ORGANIZATORIMA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeća je strukovna udruga u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizira nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim natjecanjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalno natjecanje reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uvjeta i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savjetovanje i drugo. Izvan granica djeluje u sklopu svjetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia dio svjetske mreže IAB Global Network.

Pratite nas na službenim Facebook i LinkedIn stranicama, a više o HURA-i saznajte na www.hura.hr.

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svjetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Djelovanjem unutar Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažirane u rastu interaktivnog marketinga i inzistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizirane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.