vesti

POMAŽEMO ŠKOLAMA DA PODIGNU SVEST DECE O VAŽNOSTI ZAŠTITE OD SUNCA

„Zaštita za sve” – naziv je edukativne kampanje koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, a projekat je osmislila i realizuje FCB Afirma, beogradski ogranak jedne od najvećih svetskih marketinških grupacija FCB. „Zaštita za sve“ je program edukacije o odgovornom ponašanju na suncu. Namenjen je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, roditeljima, vaspitačima, učiteljima, doktorima opšte prakse i pedijatrima. Ovaj program pokriva sve osnovne škole i domove zdravlja na teritoriji Republike Srbije.

„Zaštita za sve“ je od strane Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije prepoznata kao program od nacionalnog značaja. U okviru kampanje, 21. januara 2019. godine započeo je konkurs za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije sa ciljem podizanja svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

Na konkursu mogu da učestvuju učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Republici Srbiji koji prođu online edukaciju. Online edukacija je dostupna na zvaničnoj stranici kampanje www.zastitazasve.rs u periodu od 21. januara do 25. februara 2019. godine.

Od svih prijavljenih osnovnih škola, učesnica konkursa, najbolje će biti nagrađene UV indikatorom, specijalnim meračem intenziteta sunčevog zračenja, koji će biti postavljen na vidno mesto na ulazu u školu. Najbolji učitelji na konkursu će biti nagrađeni jednodnevnim izletom za svoje odeljenje, na kome će biti organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.
Više detalja o konkursu i čitavoj kampanji „Zaštita za sve” pronaći ćete na sajtu www.zastitazasve.rs