vesti

Prva 100% lokalna Mastercard kampanja

Globalni brend Mastercard u saradnji sa agencijom McCann Beograd predstavio je prvu 100% lokalnu kampanju za tržišta Srbije i Hrvatske. Mastercard keš-bek kampanja prva je kampanja ovog brenda koju je u potpunosti osmislio i realizovao lokalni agencijski tim i prilagodio ciljnoj grupi na ovim prostorima, obzirom da su navike potrošača vrlo specifične.

Pogledajte prvi u nizu tri neprocenjiva TV spota.

Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, kaže da je celokupno tržište u prethodnom periodu fokus stavilo na eCommerce i mogućnosti koje on pruža kako poslovnom sektoru, tako i krajnjim korisnicima, i dodaje: „Našom novom kampanjom želimo da na zabavan, prijemčiv i tržišno relevantan način ukažemo na univerzalne vrednosti koje onlajn plaćanja, kao neizostavan deo svakodnevice, imaju. Tehnologije, bez obzira na uređaj ili platnu metodu koju koristite, više nisu bauk, već način da ne propustite ono što stvarno volite, što je ujedno i uvid na kome se kampanja zasniva i poruka na kojoj insistiramo kroz sve kanale koje koristimo u okviru 360° kampanje. Uverena sam da kao brend koji sluša, čuje i autentično reaguje na potrebe tržišta, doprinosimo pozitivnim promenama u zajednici i da je upravo to faktor koji gradi poverenje između nas i naših korisnika.

Važno je da se kompanije i brendovi obraćaju svojim korisnicima i kupcima na njihovom jeziku, u duhu njihove kulture, potreba i interesovanja, što podrazumeva osmišljanje i kreiranje različitih sadržaja koji su prilagođeni ovim faktorima. Veliko je zadovoljstvo imati poverenje klijenta u tom smislu, što nas u radu sa Mastercard timom samo dodatno inspiriše,” dodaje Tamara Vukadin, Account Manager, McCann Beograd.

I pored rasta onlajn kupovine u prethodnom periodu, korisnici u Srbiji i dalje imaju naviku da koriste keš pri plaćanju. Često sajtove i aplikacije koriste za razgledanje, poređenje proizvoda i cena, kao i za poručivanje, ali kada je potrebno da se načini “poslednji” klik i da plate karticom, iz različitih razloga odustaju ili izaberu plaćanje gotovinom pri dostavi. Mastercard keš-bek kampanja ima za cilj da motiviše korisnike da učine taj poslednji, logičan korak tj. klik koji onlajn kupovinu čini zaista jednostavnom.

Svi korisnici Mastercard kartica, koje su izdale banke učesnice ovog programa, koji u periodu od 15. maja do 15. juna 2021. godine izvrše minimum pet onlajn plaćanja ukupne zbirne vrednosti od najmanje 5.000 dinara, automatski dobijaju nazad 980 dinara na račun povezan sa svojom Mastercard karticom. Saznajte više na Mastercard sajtu.

Tim

Mastercard:

Milena Đorić Gudurić, Head of Marketing

Jovana Tašin, Marketing Associate Specialist

McCann Beograd:

Group Account Director – Vera Aćimović

Account Manager i Project Lead – Tamara Vukadin

Executive Creative Director – Jana Savić Rastovac

Creative Director – Vladimir Simić

Senior Strategic Planner – Aleksandar Milojević

Associate Creative Director – Zdravko Kevrešan

Senior Art Director – Marko Hrnjaković

Designer – Aleksandar Milojić

Copywriter – Marko Simikić

Drive Digital copywriter – Dragana Božić

Drive Digital designer – Lazar Rajković

Drive Social Media Manager – Tijana Krašić

Head Of Creative Services – Nikola Nikolić

AV Producer – Nebojša Ereš

Produkcija – Tuna Fish

Reditelj – Istok Tornjanski