vesti

Završen jubilarni Weekend Media Festival

Jubilarni Weekend Media Festival koji je održan pod pokroviteljstvom Adris grupe završeno je velikim koncertom Nene Belana i Fiumensa. Stara tvornica duhana u Rovinju ove je godine ugostila više od 160 govornika na preko 60 panela, a u protekla tri dana na najvećem događanju medijske i komunikacijske industrije u jugoistočnoj Evropi učestvovalo je 5000 posjetitelja.

“Veliku desetu obljetnicu proslavili smo u revijalnom tonu kako i priliči – uz mnoštvo zanimljivih panela, atraktivnih predavača, popratnog sadržaja i odličan glazbeni program. Siguran sam da ovaj jubilarni Weekend nikoga nije ostavio ravnodušnim i veselimo se planiranju prve godine druge dekade festivala koji okuplja posjetitelje iz cijele regije”, zaključio je Tomo Ricov, direktor festivala.

U tri dana ovogodišnji Weekend Media Festival definisao je koji nas ključni trendovi i izazovi očekuju u komunikacijskoj industriji, a govorilo se i o mindfulnessu, start-upu koji menja globalno obrazovanje, dolasku veštačke inteligencije te kako Google i Facebook dominiraju na tržištu oglašavanja.

Dodeljena su i priznanja za najbolje digitalne radove u devet SoMo Borac kategorija koji je ove godine imao 145 prijava, a 55 reklamnih agencija iz regije konkurisalo je na BalCannes reviji.