Nagrada za životno delo

Šaperu nagrada za životno delo

BEOGRAD – Udruženje za tržišne komunikacije – UEPS dodelilo je u četvrtak uveče tradicionalne godišnje nagrade za ostvarene rezultate u 2011. godini iz oblasti marketinga, a nagrada za životno delo dodeljena je osnivaču i predsedniku “McCann grupe” Srđanu Šaperu

BEOGRAD – Udruženje za tržišne komunikacije – UEPS dodelilo je u četvrtak uveče tradicionalne godišnje nagrade za ostvarene rezultate u 2011. godini iz oblasti marketinga, a nagrada za životno delo dodeljena je osnivaču i predsedniku “McCann grupe” Srđanu Šaperu.

Žiri je imao u vidu praktično i teorijsko stvaralaštvo Srđana Šapera u svim sferama komunikacija, doprinos razvoju oglašavanja u našoj zemlji, kao i značajan doprinos razvoju UEPS-a. Nagradu za životno delo Šaperu je uručio proslavljeni reditelj Miša Radivojević.
Na svečanosti na Beogradskom sajmu, za najbolju neoprofitnu kampanju proglašena je kampanja “Bitka za bebe” – Fonda B92 i agencije “Saatchi & Saatchi”. Priznanje “Dragan Sakan – New idea” dobio je Predrag Stakić za rad “Human Rights Logo” – „Free as a man”, dok je za najbolju profitnu kampanju proglašena kampanja “Agrobanke” “Neka nam rodi!”.
Najbolje društveno odgovorne kampanje u 2011. bile su “Kravice u gradu” – “Dunav hrana grupe” i agencije “Communis”, zatim “Mesto koje volim” “Banke Inteza” i agencije MRM Worldwide i “Doncafe soljica puna ljubavi” – “Straush Adriatic” i agencije “Leo Burnett”.
Priznanje za odnos prema kupcima dobila je “Pošta Srbije” za akciju za najmlađe “Piši Deda Mrazu”. Najuspešnije marketinške agencije u 2011 godini bile su “Communis”, “McCann grupa”, “Publicis grupa”, “New moment”, SVA, “Ovation”, “Gistro”.
izvor Kurir