vesti

DRUŠTVO SRBIJE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU DODELILO GODIŠNJE NAGRADE

Represent Communications proglašena je za najbolju agenciju za odnose sa javnošću za 2017. godinu. Ovu odluku doneo je stručni žiri Društva Srbije za odnose s javnošću koji je sinoć na 21. tradicionalnom PRijemu nagradio najbolje agencije, projekte, inicijative, pojedince, i kampanje za prethodnu godinu.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 67 prijava u 13 kategorija, dok je o najboljima odlučivalo 13 eminentnih stručnjaka iz oblasti komunikacija, na čelu sa Nikolom Papkom.
,,Cilj nagrađivanja PR agencija i stručnjaka jeste da se na najbolji način doprinese razvoju struke. Društvo Srbije za odnose s javnošću je jedino nacionalno PR udruženje koje prolazi kroz iste izazove kao i sama struka i društvo u celini. Digitalna transformacija jeste jedan od najvećih izazova, i ne samo to, dešava se svojevrsna fuzija komunikacija i marketinga u jednu formu u kojoj treba da pronađemo pravo mesto i balans za sve ono što profesionalno radimo”, rekao je Dušan Stojaković, potpredsednik Društva Srbije za odnose s javnošću, na svečanoj dodeli nagrada.

Pored priznanja za najbolju agenciju godine, Represent Communications je, takođe, osvojio nagradu u kategoriji korporativne komunikacije za velika preduzeća u projektu promocije održivog razvoja kompanije Hemofarm, kao i nagradu za korporativne komunikacije za mala i srednja preduzeća.
Takođe, agenciji Represent Communications pripalo je PRiznanje u kategoriji komunikacija društveno- odgovornih projekata.
Za najbolji brend PR proglašena je kampanja agencije New Moment New Ideas za modni brend ”H&M”. New Moment New Ideas odnela je i nagradu u kategoriji najbolje implementirana internacionalna kampanja za Tuborg Open, kao i specijalnu nagradu za projekat The one book for peace.

Nagrada u oblasti internih komunikacija pripala je Erste banci za projekat ”Digitalni izazov”.
Lazaru Boškoviću, stručnjaku za marketing i odnose sa javnošću, uručena je specijalna nagrada “Srđan Đurić” za sveukupni doprinos profesiji.
Dodeljene su, takođe i sledeće nagrade:

U kategoriji PR komunikacije u integrisanim kampanjama nagrada je pripala Beogradskoj Filharmoniji za kampanju Filharmonijski piknik.

Dobitnik u kategoriji komunikacije u neprofitnom sektoru je agencija Havas Media Adriatic za projekat Gradske face. Nagradu za kategoriju komunikacija u javnoj upravi zauzimaju agencija Homepage i Ministarstvo pravde Republike Srbije za inicijativu Isključi nasilje, dok je nagradu za upotrebu digitalnih medija i novih tehnologija u komunikaciji dobila agencija Executive group za kampanju Prvomajski Live Lav pivo.