vesti

Frikom nagradni konkurs: Moj bilbord je bolji od tvog

Frikom je tragom neprimerenih montaža svojih bilborda iz najnovije kampanje za Frikom sladolede ponudio novu kampanju koja je dobar primer kako  potencijalnu krizu brenda pretvoriti u priliku za novi nivo komunikacije.

Frikom je odlučio da nastavi nedavnu intrigantnu kampanju tako što će svima dati mogućnost da osmisle svoj bilbord. Osluškujući reakcije publike, pokrenuli su Frikom nagradni konkurs “Moj bilbord je bolji od tvog” od 09. do 22. maja, tokom kog svako može da kreira bilbord sa svojom porukom, a najbolji će biti nagrađeni i biće deo bilbord kampanje širom Srbije.

Naime, Frikom se zbog svoje nedavne bilbord kampanje našao na meti brojnih kritika I to nakon što su internet korisnici neprimerenim fotomontažama njihovih bilborda slali lascivne i uvredljive poruke, zbog čega se brend odlučio da motiviše ljubitelje ove poslastice da pokažu svoj talenat i usmere svoju kreativnost na pravi način, a da pored toga budu i nagrađeni.

„Naša kompanija se suočila sa problemom, jer smo zbog neprimerenih foto-montaža koje su kružile internetom bili na meti kritika. Uvek podržavamo kreativnost, ali ono što zaista ne želimo je da se naša kampanja dovodi u vezu sa vulgarnim sloganima i porukama koji su neslana šala pojedinaca. Ideja je bila da bilbordi izmame osmehe na lica građana, a ne da izazovu bujicu foto-montaža i negativnih komentara,” izjavili su iz kompanije Frikom.

Takođe, iz Frikoma kažu da su “celu krizu videli kao izazov i pretvorili ga u novu šansu za komunukaciju sa potrošačima, ovog puta na digitalnim kanalima”. Dodaju i da ne žele da ljubitelji sladoleda budu uskraćeni zabave, pa su odlučili da motivišu ljude da učestvuju u procesu osmišljavanja Frikom bilborda i kreiraju nove poruke i rime po svojoj želji.

Na mikrosajtu mojbilbordjeboljiodtvog.rs svi zainteresovani mogu  da kreiraju svoje bilborde pomoću 15 šablona koji zaista postoje na originalnim bilbordima. Svakog dana će biti izabran po jedan pobjednik koji na najoriginalniji način da sladoledu karakter, a njegov/njen rad će osim slatkog poklon paketa biti nagrađen i time što će se naći na jednoj od bilbord pozicija širom Srbije.